pommes Anna uit Carbs, Carbs, Carbs

pommes Anna uit Carbs, Carbs, Carbs
Recept: Meike Krüger | Fotografie: René Mesman | Styling: Hanna van den Bos.

Een echte eye-catcher! Meike Krüger combineert in haar nieuwe boek Carbs, Carbs, Carbs twee traditionele aardappelgerechten: de Franse pommes Anna, maar dan op smaak gebracht op z’n Engels, met salt & vinegar.

Pommes Anna bestaat uit dun gesneden aardappel die laagje voor laagje wordt opgebouwd tot een taart van prachtige concentrische ringen. Het gerecht wordt gebakken in de oven totdat het van binnen zacht en romig is en van boven krokant en goudbruin.

Doe zoals Meike Krüger en geef de pommes Anna een lekkere kick met zwarte rijstazijn en crispy chili-olie! Of pak haar boek Carbs, Carbs, Carbs erbij en ga voor een van haar andere aardappelgerechten.

Bestel Carbs, Carbs, Carbs van Carrera Culinair voor €32,99 hier.

Pommes Anna uit Carbs, Carbs, Carbs

aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | frans |
In Engeland weten ze al langer dat de combinatie van knapperige aardappels met azijn en zout geweldig is. Dit kan zowel een heerlijk bijgerecht als een opzichzelfstaand hoofdgerecht zijn.
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 2 kg vastkokende aardappels, geschild
  • 100 g geklaarde boter
  • zout, naar smaak
  • 1 1/2 el zwarte rijstazijn (toko)
  • 1 el crispy chili-olie (uit de winkel of zie p. 180 van Carbs, Carbs, Carbs)
  • 1/2 el bieslook, fijngesneden
  • 1/2 geroosterd wit sesamzaad

Instructies

  • Snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes, het beste gaat dat met een mandoline of met een vlijmscherp mes.
  • Verwarm de geklaarde boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de aardappelplakjes van buiten naar binnen over de bodem van de pan. Bestrooi iedere laag met een klein beetje zout. Ga zo door met laagjes bouwen tot de hele pan vol ligt.
  • Zet het vuur laag en bak de aardappelkoek zo’n 30 minuten. Leg dan een bord ondersteboven op de pan, draai het geheel om bak de aardappelkoek op de andere kant nog zo’n 30 minuten.
  • Meng intussen de rijstazijn met de crispy chili-olie en zet opzij.
  • Laat de pommes Anna op een groot bord glijden.
  • Lepel de chilicrisp-azijn eroverheen en bestrooi met de bieslook en het sesamzaad. Lekker met een verse kruidensalade.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Meike Krüger | Fotografie: René Mesman | Styling: Hanna van den Bos.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook de onigiri met tobiko van Meike