aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
frans |
In Engeland weten ze al langer dat de combinatie van knapperige aardappels met azijn en zout geweldig is. Dit kan zowel een heerlijk bijgerecht als een opzichzelfstaand hoofdgerecht zijn.
Kooktijd1 hourhour
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
2kgvastkokende aardappels,geschild
100ggeklaarde boter
zout,naar smaak
1 1/2elzwarte rijstazijn(toko)
1elcrispy chili-olie(uit de winkel of zie p. 180 van Carbs, Carbs, Carbs)
1/2elbieslook,fijngesneden
1/2geroosterd wit sesamzaad
Instructies
Snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes, het beste gaat dat met een mandoline of met een vlijmscherp mes.
Verwarm de geklaarde boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de aardappelplakjes van buiten naar binnen over de bodem van de pan. Bestrooi iedere laag met een klein beetje zout. Ga zo door met laagjes bouwen tot de hele pan vol ligt.
Zet het vuur laag en bak de aardappelkoek zo’n 30 minuten. Leg dan een bord ondersteboven op de pan, draai het geheel om bak de aardappelkoek op de andere kant nog zo’n 30 minuten.
Meng intussen de rijstazijn met de crispy chili-olie en zet opzij.
Laat de pommes Anna op een groot bord glijden.
Lepel de chilicrisp-azijn eroverheen en bestrooi met de bieslook en het sesamzaad. Lekker met een verse kruidensalade.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Meike Krüger | Fotografie: René Mesman | Styling: Hanna van den Bos.