Een heerlijk zacht soepje met stukken gekruide pastinaak en verse peterselie-olie.
Kooktijd55 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
60groomboter
3tenenknoflook,fijngesneden
125gui,grof gesneden
1lgroentebouillon
500gpastinaak,geschild, in blokjes
200gknolselderij,geschild, in blokjes
gekruide pastinaak
1elolijfolie
30gboter
1tlanijspoeder
½tlkomijnpoeder
100gpastinaak,in blokjes
1teenknoflook,fijngesneden
peterselie-olie
handvolpeterselie,plat
75mlolijfolie
1teenknoflook
Instructies
Verwarm de boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 min. op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm intussen voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe. Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer intussen voor de peterselie-olie alles met een snuf zout in de blender en laat deze 2 min. draaien. Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de pastinaaksoep.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten