pasta carbonara met boerenkool, pancetta en brokkelkaas

pasta carbonara met boerenkool, pancetta en brokkelkaas

Bekijk ook dit recept voor snelle pasta carbonara met paddenstoelen!

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk | | lactosevrij
Feestelijk en toch makkelijk, dat is deze pasta carbonara met boerenkool. Binnen een half uurtje staat-ie op tafel.
Het is ook lekker om de boerenkool in 75 ml droge witte wijn te smoren. Voeg voor wat pit een snuf chilivlokken toe.
Kooktijd25 minutes

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 300 g boerenkool, gesneden
  • 200 g pancettablokjes
  • 4 eieren
  • 125 g overjarige brokkelkaas

Instructies

  • Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit in de hapjespan 1 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de boerenkool erdoor en bak 1 min. Schenk 75 ml water erbij en smoor de kool gaar in 4-5 min.
  • Verhit intussen 2 el olijfolie in de koekenpan. Bak de pancetta 4 min. knapperig uit. Klop de eieren los. Rasp de kaas. Meng 75 g geraspte kaas door het eimengsel.
  • Giet de spaghetti af en vang een kop kookwater op. Meng de spaghetti met 75 ml kookwater door de pancetta. Neem de pan van het vuur en schenk het eimengsel erbij en meng tot romige pasta; zet de pan niet meer terug op het vuur!
  • Schep de boerenkool erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de geraspte kaas.

Voedingswaarde

calorieën: 806kcal
eiwit: 40g
vet: 38g
koolhydraten: 74g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer simpele en snelle recepten vind je hier!