lactosevrij, veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans, nederlands |
lactosevrij, vegan
hoofdgerecht |
|
italiaans, nederlands |
lactosevrij, vegan
De Italiaanse broodsalade krijgt hier een seizoensupgrade met raapstelen. Lekkere knapperige steeltjes die je heel goed rauw kunt eten, bijvoorbeeld zo: gehusseld door een tomatensalade met grote zuurdesemcroutons.
Tip: In plaats van raapstelen kun je ook rucola nemen.
Ingrediënten
- 400 g trostomaten
- 7 el olijfolie
- rasp van 1 biocitroen
- 4 zuurdesemboterhammen, in stukken gescheurd
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 el rodewijnazijn
- 400 g raapstelen
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de tomaten in dikke parten. Doe de tomaten in een ovenschaal en schep ze om met 2 el olijfolie en de citroenrasp. Bestrooi met wat grof zout. Rooster de tomaten 30 min. tot ze zacht zijn en schroeiplekjes hebben.
-
Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
-
Scheur het brood in grove stukken en meng met 3 el olijfolie en wat zout. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster goudbruin in 10 min.
-
Doe intussen de ui en rodewijnazijn in een kommetje, laat ± 10 min. staan en giet af.
-
Meng in een kom de tomaten met het vocht en het geroosterde brood en laat 6-8 min. intrekken. Schep het tomatenmengsel luchtig om met de raapstelen en ui, breng op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout en verdeel over een grote schaal.
Voedingswaarde
calorieën: 287kcal
eiwit: 7g
vet: 19g
koolhydraten: 20g
RECEPTEN: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK |
STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!