glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestelijk, kerst |
hollands |
Met mooie verse ingrediënten hoef je niet veel te doen om een feestelijk gerecht te maken. Neem deze heerlijke ossenhaaspuntjes met kruidige stamppot. Simpel, maar oh zó lekker!
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 500 g gekookte rode biet, in blokjes
- 1 tl korianderzaad
- 400 g ossenhaaspuntjes*
- 2 el crème fraîche
- flinke handvol grofgesneden verse kruiden (bijv. kervel, dille en/of bieslook)
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook
Instructies
- Kook de aardappels met de biet gaar in 20 min. Kneus intussen het korianderzaad.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak rondom in 3-4 min. bruin en vanbinnen rosé. Neem het uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
- Bak in het bakvet het korianderzaad 1 min. Pers de knoflook boven de pan en bak met het korianderzaad 30 sec. mee. Blus af met 100 ml water en roer de aanbaksels los.
- Giet de aardappels met de bietjes af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de kruiden door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel het vlees over de stamppot en schep de jus met het korianderzaad erover.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 24g
vet: 21g
koolhydraten: 25g
*Liefhebbers van wild kunnen in plaats van ossenhaas ook hertenbiefstuk of reerugfilet nemen. Bak hertenbiefstuk of reerugfilet in ± 2 min. bruin, keer en bak de andere kant ook 2 min. en vanbinnen rosé, of naar keus iets langer.
Wil je dit gerecht voorbereiden? Schil 1 dag van tevoren de aardappels. Zet ze onder water, koel en afgedekt weg.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Serveer deze salade met groene asperges en cranberry’s erbij.