aantal 8 |
hoofdgerecht |
|
amerikaans |
Voor alle comfortfood liefhebbers: een grote ovenschaal mac 'n cheese met knapperige mais en kip. Strooi er bieslook over voor een lekker knoflookaccentje.Nog meer lekkers uit de oven: 12x gezonde ovenschotel
Kookgerei
- ook nodig: ovenschaal van 1 1⁄2 l inh.
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook, geperst
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 4 el extra vergine olijfolie
- 3 el witte wijn
- 3 kippendijfilets
- 4 el bloem
- 250 ml crème fraîche
- 250 ml slagroom
- 1 el dijonmosterd
- 150 g fijngeraspte parmezaanse kaas
- 1 bosje bieslook, fijngesneden + extra voor erover
- 300 g casarecce* of macaroni beetgaar gekookt, koud afgespoeld en uitgelekt
- 2 maïskolven*, korrels afgesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de knoflook, de citroenrasp en het -sap, 3 el van de olie en de wijn en wrijf de kippendijen hiermee in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 20 min. gaar.
- Snijd het kipvlees in grove stukken en doe samen met de uitgelopen sappen van de bakplaat in de ovenschaal. Roer in een grote kom de bloem met de crème fraîche los en klop dan de slagroom, mosterd, kaas, bieslook en gare pasta erdoor. Schep het pasta-kaasmengsel door de kip in de ovenschaal.
- Schep de maïskorrels in een kom om met de laatste eetlepel olie en strooi over de kipschotel. Laat in ± 30 min. door en door heet worden en gratineren. Strooi er nog wat bieslook over.
Voedingswaarde
calorieën: 808kcal
eiwit: 40g
vet: 48g
koolhydraten: 51g
* Casarecce is de naam voor een soort opgerolde kleine pasta uit Sicilië. Verse maïs is altijd net wat lekkerder en knapperiger. Maar je kunt ook maïs uit blik of uit de diepvries nemen.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!