lasagne van ravioli met parmezaancrème

lasagne van ravioli met parmezaancrème
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, voorjaar, weekend, winter | fusion, italiaans | vegetarisch

De makkelijkste lasagne ooit, mét een verrassende twist! Deze porties eenpersoons lasagne maak je niet met lasagnebladen, maar met gevulde pastakussentjes: ravioli. Die hoef je niet voor te koken, het garen gebeurt in de oven. Ook nog eens perfect om lekker no-waste te koken, want tussen de laagjes pasta stop je alle gekookte of gegrilde groenten die je nog hebt liggen. Extra speltip: maak wat meer porties en vries in: zo heb je altijd een homemade diepvriesmaaltijd binnen handbereik.Ben je een echte lasagne-liefhebber? Say no more. 13x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ± 700 g gekruide passata (1 fles)
  • 200 g crème fraîche
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 500 g verse vegetarische ravioli (koelvak)
  • 2 rode paprika’s
  • 100 g slamelange

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ui en 1 teen knoflook fijn.
  2. Verhit in een sauspan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook met 1 tl van 
de oregano 1 min. Schenk de tomatensaus erbij en verwarm in 4 min. zonder te koken.
  3. Schep de crème fraîche in een schaal. Rasp de laatste teen knoflook en de kaas erboven. Voeg de rest van de oregano en peper naar smaak toe en meng goed.
  4. Schep in 4 eenpersoons-ovenschaaltjes een beetje tomatensaus. Leg er een laag ravioli in en schep er weer wat tomatensaus op. Maak zo nog 1-2 lagen en eindig met een laag tomatensaus. Verdeel de parmezaancrème erover; zorg dat alle ravioli goed bedekt is.
  5. Bak de ravioli-lasagne in de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de paprika’s in reepjes en schep om met 2 el olijfolie.
  6. Verhit de grillpan. Gril de paprika in 2 porties beetgaar in 4 min. Meng de gegrilde paprika met de slamelange en laatste 3 el olijfolie. Breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de ravioli-lasagne met de salade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 784 kcal
  • eiwit: 24 g
  • vet: 44 g
  • koolhydraten: 69 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!