vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, voorjaar, weekend, winter |
fusion, italiaans |
vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, voorjaar, weekend, winter |
fusion, italiaans |
vegetarisch
De makkelijkste lasagne ooit, mét een verrassende twist! Deze porties eenpersoons lasagne maak je niet met lasagnebladen, maar met gevulde pastakussentjes: ravioli.
Die hoef je niet voor te koken, het garen gebeurt in de oven. Ook nog eens perfect om lekker no-waste te koken, want tussen de laagjes pasta stop je alle gekookte of gegrilde groenten die je nog hebt liggen.
Extra speltip: maak wat meer porties en vries in: zo heb je altijd een homemade diepvriesmaaltijd binnen handbereik.
Ben je een echte lasagne-liefhebber? Say no more. 13x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid!
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 tl gedroogde oregano
- ± 700 g gekruide passata (1 fles)
- 200 g crème fraîche
- 50 g parmezaanse kaas
- 500 g verse vegetarische ravioli (koelvak)
- 2 rode paprika’s
- 100 g slamelange
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ui en 1 teen knoflook fijn.
-
Verhit in een sauspan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook met 1 tl van de oregano 1 min. Schenk de tomatensaus erbij en verwarm in 4 min. zonder te koken.
-
Schep de crème fraîche in een schaal. Rasp de laatste teen knoflook en de kaas erboven. Voeg de rest van de oregano en peper naar smaak toe en meng goed.
-
Schep in 4 eenpersoons-ovenschaaltjes een beetje tomatensaus. Leg er een laag ravioli in en schep er weer wat tomatensaus op. Maak zo nog 1-2 lagen en eindig met een laag tomatensaus. Verdeel de parmezaancrème erover; zorg dat alle ravioli goed bedekt is.
-
Bak de ravioli-lasagne in de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de paprika’s in reepjes en schep om met 2 el olijfolie.
-
Verhit de grillpan. Gril de paprika in 2 porties beetgaar in 4 min. Meng de gegrilde paprika met de slamelange en laatste 3 el olijfolie. Breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de ravioli-lasagne met de salade.
Voedingswaarde
calorieën: 784kcal
eiwit: 24g
vet: 44g
koolhydraten: 69g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!