krokante kipschnitzel met gembertomaatjes

krokante kipschnitzel met gembertomaatjes
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | | lactosevrij

Panko is het geheim van deze ultra-krokante kipschnitzel. Lekker met fris-zoete tomaatjes en romige aardappelpuree met limoen.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 3 cm gember
  • 2 el gembersiroop
  • sap en rasp van 1 biolimoen
  • 8-10 el olijfolie
  • 4 kleine kipfilets
  • 1 ei
  • 50 g panko, Japans grof paneermeel
  • 1 1/2-2 el sesamolie

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in ± 15 min. gaar.
  2. Snijd de tomaatjes in kwarten. Schil en rasp de gember fijn. Klop een dressing van de gemberrasp, gembersiroop, het limoensap en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomaatjes erdoor en marineer 5 min.
  3. Sla intussen de kipfilets met bijvoorbeeld een vleeshamer of deegroller plat. Dep ze droog met keukenpapier. Klop het ei los in een ondiepe schaal. Strooi het panko op een bord. Bestrooi de kipschnitzels met zout en peper. Haal ze door het ei en door de panko.
  4. Verhit in een koekenpan 2-3 el olijfolie. Bak de kipschnitzels in ± 5 min. per kant goudbruin en gaar. Verwarm in een koekenpan zachtjes de tomaatjes met de dressing.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze tot een romige puree met de limoenrasp, de sesamolie en 3-4 el van de olijfolie.
  6. Verdeel de puree met de kipschnitzels over 4 borden. Schep er de warme gembertomaatjes bij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 711 kcal
  • eiwit: 31 g
  • vet: 33 g
  • koolhydraten: 67 g

Tip: Ook lekker met vega kipfilets. Halveer die eventueel horizontaal.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker vooraf: recepten met oester! 5 makkelijke gerechten