Panko is het geheim van deze ultra-krokante kipschnitzel. Lekker met fris-zoete tomaatjes en romige aardappelpuree met limoen.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1kgkruimige aardappels
500gcherrytomaatjes
3cmgember
2elgembersiroop
sap en rasp van 1biolimoen
8-10elolijfolie
4kleine kipfilets
1ei
50gpanko,Japans grof paneermeel
1 1/2-2elsesamolie
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in ± 15 min. gaar.
Snijd de tomaatjes in kwarten. Schil en rasp de gember fijn. Klop een dressing van de gemberrasp, gembersiroop, het limoensap en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomaatjes erdoor en marineer 5 min.
Sla intussen de kipfilets met bijvoorbeeld een vleeshamer of deegroller plat. Dep ze droog met keukenpapier. Klop het ei los in een ondiepe schaal. Strooi het panko op een bord. Bestrooi de kipschnitzels met zout en peper. Haal ze door het ei en door de panko.
Verhit in een koekenpan 2-3 el olijfolie. Bak de kipschnitzels in ± 5 min. per kant goudbruin en gaar. Verwarm in een koekenpan zachtjes de tomaatjes met de dressing.
Giet de aardappels af en stamp ze tot een romige puree met de limoenrasp, de sesamolie en 3-4 el van de olijfolie.
Verdeel de puree met de kipschnitzels over 4 borden. Schep er de warme gembertomaatjes bij.
Voedingswaarde
calorieën: 711kcal
eiwit: 31g
vet: 33g
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
Tip: Ook lekker met vega kipfilets. Halveer die eventueel horizontaal.STUDIO PHILIPPI