Omdat alles – van knapperige blaadjes, lentegroenten en groene kruiden – er weer volop is, krijg je direct zin in frisse salades. Maak direct een voorraadje van de green goddess-dressing want dat is lekker op, naast, onder, bij zo’n beetje elk gerecht!
In het nieuwe nummer van delicious. delen we nog veel meer ‘groenvoer’-recepten, maak onze Aziatische smashed komkommersalade met rijst en de auberginesalade met gekruid lamsvlees en serveer ze verrassend als groene maaltijd. Shop het nummer hier.
Groene salade met green goddess-jalapeñodressing
glutenvrij, veganistisch
aantal 2 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, vegan
Dit is een droomsalade: sappig, perfect gebakken peultjes en knapperige asperges, pittige groene dressing & venkel!
Kookgerei
- ook nodig: evt. mandoline
Ingrediënten
- 1 grote handvol verse erwten
- 2 handenvol peultjes
- 6 groene asperges
- 1 venkel, in flinterdunne plakjes (evt. met de mandoline)
- 2 el green goddess-jalapeñodressing (zie recept hieronder)
- 1 handvol peterselieblaadjes
- 1 handvol dragonblaadjes
- 1 handvol amandelen, gehakt
Instructies
- Verhit in een pan ruim kokend water met zout. Kook de erwten ± 3 min. en spoel onder stromend water koud. Snijd ze in de lengte doormidden. Voeg toe aan een grote kom.
- Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak ze omscheppend ± 5 min., of tot ze rondom schroeiplekjes krijgen. Schud uit op een bord en laat iets afkoelen.
- Schaaf de asperges met een dunschiller in lange, dunne slierten en voeg samen met de venkelplakjes toe aan de erwten en peultjes. Voeg ook toe aan de kom.
- Voeg de peultjes toe aan de kom en meng de groenten door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, besprenkel met de green goddess-jalapeñodressing en bestrooi met de verse kruiden en gehakte amandelen.
Voedingswaarde
calorieën: 271kcal
eiwit: 11g
vet: 15g
koolhydraten: 18g
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Green goddess-jalapeñodressing
glutenvrij, veganistisch
aantal 250 |
|
|
|
glutenvrij, vegan
Knalgroene saus die uit zijn voegen barst van alle kruiden. Verrukkelijk over zo'n beetje elke salade.
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine
Ingrediënten
- 1 grote handvol peterselie
- 6 jalapeño’s
- 1 grote handvol basilicumblaadjes
- 1 grote handvol bieslook
- 60 g cashewnoten
- 2 tenen knoflook, gepeld
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 1 el edelgist
- 8 el olijfolie
Instructies
- Blend alle ingrediënten met 1⁄2 tl zout in de keukenmachine tot gladde dressing. Bewaar 1 of 2 dagen in de koelkast.
Voedingswaarde
calorieën: 470kcal
eiwit: 7g
vet: 44g
koolhydraten: 9g
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!