groene salade met green goddess-jalapeñodressing

groene salade met green goddess-jalapeñodressing
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.

Omdat alles – van knapperige blaadjes, lentegroenten en groene kruiden – er weer volop is, krijg je direct zin in frisse salades. Maak direct een voorraadje van de green goddess-dressing want dat is lekker op, naast, onder, bij zo’n beetje elk gerecht!

In het nieuwe nummer van delicious. delen we nog veel meer ‘groenvoer’-recepten, maak onze Aziatische smashed komkommersalade met rijst en de auberginesalade met gekruid lamsvlees en serveer ze verrassend als groene maaltijd. Shop het nummer hier.

Groene salade met green goddess-jalapeñodressing

glutenvrij, veganistisch
aantal 2 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, vegan
Dit is een droomsalade: sappig, perfect gebakken peultjes en knapperige asperges, pittige groene dressing & venkel!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: evt. mandoline

Ingrediënten

  • 1 grote handvol verse erwten
  • 2 handenvol peultjes
  • 6 groene asperges
  • 1 venkel, in flinterdunne plakjes (evt. met de mandoline)
  • 2 el green goddess-jalapeñodressing (zie recept hieronder)
  • 1 handvol peterselieblaadjes
  • 1 handvol dragonblaadjes
  • 1 handvol amandelen, gehakt

Instructies

  • Verhit in een pan ruim kokend water met zout. Kook de erwten ± 3 min. en spoel onder stromend water koud. Snijd ze in de lengte doormidden. Voeg toe aan een grote kom.
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak ze omscheppend ± 5 min., of tot ze rondom schroeiplekjes krijgen. Schud uit op een bord en laat iets afkoelen.
  • Schaaf de asperges met een dunschiller in lange, dunne slierten en voeg samen met de venkelplakjes toe aan de erwten en peultjes. Voeg ook toe aan de kom.
  • Voeg de peultjes toe aan de kom en meng de groenten door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, besprenkel met de green goddess-jalapeñodressing en bestrooi met de verse kruiden en gehakte amandelen.

Voedingswaarde

calorieën: 271kcal
eiwit: 11g
vet: 15g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Green goddess-jalapeñodressing

glutenvrij, veganistisch
aantal 250 | | | | glutenvrij, vegan
Knalgroene saus die uit zijn voegen barst van alle kruiden. Verrukkelijk over zo'n beetje elke salade.
Kooktijd5 minutes
Totale tijd5 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 grote handvol peterselie
  • 6 jalapeño’s
  • 1 grote handvol basilicumblaadjes
  • 1 grote handvol bieslook
  • 60 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 1 el edelgist
  • 8 el olijfolie

Instructies

  • Blend alle ingrediënten met 1⁄2 tl zout in de keukenmachine tot gladde dressing. Bewaar 1 of 2 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde

calorieën: 470kcal
eiwit: 7g
vet: 44g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!