groene salade met green goddess-jalapeñodressing

groene salade met green goddess-jalapeñodressing
RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.

Omdat alles – van knapperige blaadjes, lentegroenten en groene kruiden – er weer volop is, krijg je direct zin in frisse salades. Maak direct een voorraadje van de green goddess-dressing want dat is lekker op, naast, onder, bij zo’n beetje elk gerecht!

In het nieuwe nummer van delicious. delen we nog veel meer ‘groenvoer’-recepten, maak onze Aziatische smashed komkommersalade met rijst en de auberginesalade met gekruid lamsvlees en serveer ze verrassend als groene maaltijd. Shop het nummer hier.

Groene salade met green goddess-jalapeñodressing

Voorkeur: glutenvrij, veganistisch

aantal 2 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, vegan

Dit is een droomsalade: sappig, perfect gebakken peultjes en knapperige asperges, pittige groene dressing & venkel!

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Kookgerei

  • ook nodig: evt. mandoline

Ingrediënten

  • 1 grote handvol verse erwten
  • 2 handenvol peultjes
  • 6 groene asperges
  • 1 venkel, in flinterdunne plakjes (evt. met de mandoline)
  • 2 el green goddess-jalapeñodressing (zie recept hieronder)
  • 1 handvol peterselieblaadjes
  • 1 handvol dragonblaadjes
  • 1 handvol amandelen, gehakt

Instructies

  1. Verhit in een pan ruim kokend water met zout. Kook de erwten ± 3 min. en spoel onder stromend water koud. Snijd ze in de lengte doormidden. Voeg toe aan een grote kom.
  2. Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak ze omscheppend ± 5 min., of tot ze rondom schroeiplekjes krijgen. Schud uit op een bord en laat iets afkoelen.
  3. Schaaf de asperges met een dunschiller in lange, dunne slierten en voeg samen met de venkelplakjes toe aan de erwten en peultjes. Voeg ook toe aan de kom.
  4. Voeg de peultjes toe aan de kom en meng de groenten door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, besprenkel met de green goddess-jalapeñodressing en bestrooi met de verse kruiden en gehakte amandelen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 271 kcal
  • eiwit: 11 g
  • vet: 15 g
  • koolhydraten: 18 g

RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Green goddess-jalapeñodressing

Voorkeur: glutenvrij, veganistisch

aantal 250 | | | | glutenvrij, vegan

Knalgroene saus die uit zijn voegen barst van alle kruiden. Verrukkelijk over zo'n beetje elke salade.

Kooktijd:5

Totale tijd:5

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 grote handvol peterselie
  • 6 jalapeño’s
  • 1 grote handvol basilicumblaadjes
  • 1 grote handvol bieslook
  • 60 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 1 el edelgist
  • 8 el olijfolie

Instructies

  1. Blend alle ingrediënten met 1⁄2 tl zout in de keukenmachine tot gladde dressing. Bewaar 1 of 2 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde

  • calorieën: 470 kcal
  • eiwit: 7 g
  • vet: 44 g
  • koolhydraten: 9 g

RECEPTEN: EMILY EZEKIEL | FOTOGRAFIE: ISSY CROKER | ILLUSTRATIES, VORMGEVING: ALICE CHADWI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!