gezouten kabeljauw met gerookte prei-as-olie

aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Visliefhebbers opgelet: voor deze stevige lapjes kabeljauw en rokerige prei-olie heb je weinig nodig, maar de smaak is groots!
voorbereiding2 hours
kooktijd10 minutes
Oven15 minutes
totale tijd2 hours 25 minutes

ingrediënten

  • 2 dikke kabeljauwfilets minimaal 2½ cm dik, zonder vel, vraag je visboer graten en vliezen te verwijderen en zeg dat je de vis rauw gaat eten
  • 1 kg zout grof
  • 1 prei alleen het groene deel
  • 150 ml olijfolie

instructies

  • Leg de visfilet in een bak en bedek volledig met grof zeezout. Zet de filets 2 uur afgedekt en koel weg. Spoel de vis daarna schoon en dep droog met een schone gladde theedoek.
  • Snijd het groene deel van de prei, spoel goed schoon en haal er 1 groot blad vanaf. Rooster het preiblad in de vlam van je gasfornuis (of onder de hete grill in de oven) goudbruin tot zwart (er mogen ook nog groene stukken te zien zijn). Doe het geroosterde blad in een hoge kom met de olijfolie, mix fijn met een staafmixer. Snijd de kabeljauw met scherp mes een plakken van een halve cm en verdeel over bordjes. Bedruppel met de gerookte prei-olie.

Voedingswaarde:
|
|
|

auteur: delicious.
Recept: Gebr. Hartering. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Recept: Gebr. Hartering. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel