De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

geroosterde zoete aardappel met chili-yoghurt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
geroosterde zoete aardappel
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, voorjaar, weekend, winter, zomer | internationaal, mediterraan | glutenvrij, vegetarisch
Zoete aardappel, wie is er niet dol op? De pure smaak van deze toegankelijke pieper geef je makkelijk wat extra's met geroosterde kikkererwten, fijne specerijen en yoghurt met een kick.
Helemaal glutenvrij én lactosevrij, als je voor plantaardige yoghurt kiest. Ook nog eens supersnel klaar: binnen 30 minuten schuif je aan tafel!
Zin in meer zoete aardappel? Maak onze boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kikkererwten, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gerookte-paprikapoeder (pimentón)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el zoete chilisaus
  • chilivlokken
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 50 g rucola

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in de lengte in partjes van 2 cm. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. bruin en gaar.
  • Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de knoflook 1 min. zachtjes. Voeg de kikkererwten toe en bak 3-4 min. mee. Schep de nootmuskaat, het paprikapoeder en de komijn erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Breng de kikkererwten op smaak met zout en peper.
  • Roer de chilisaus met wat extra chilivlokken naar smaak door de yoghurt; maar roer niet helemaal glad. Verdeel de zoete aardappel over 4 borden. Bestrooi met de rucola en schep de kikkererwten erop. Schep op elk bord een flinke lepel chili-yoghurt.
Voedingswaarde:
calorieën: 526kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
geroosterde zoete aardappel