geroosterde aardappels met roquefort

geroosterde aardappels met roquefort

Familie Studd heeft wel kaas gegeten van rustieke recepten bomvol smaak (zoals deze geroosterde aardappels). Will Studd begon zijn kaascarrière met een Londense deli in de jaren ’70. Die liefde voor kaas goot hij ook in bij zijn zoon en dochter en voila: twee nieuwe meesterbreinen op het gebied van kaas nemen het stokje over!

Ze bedachten dit zalige recept voor krokante aardappels. Hun advies? Als je met wat meer aandacht kiest voor authentieke kaassoorten, proef je dat zeker terug in je gerechten. Ga voor de lekkerste roquefort dus naar een kaasspeciaalzaak. En haal dan gelijk wat extra kaasjes in huis: déze 5 kazen mogen niet op je kaasplank ontbreken.

Geroosterde aardappels met roquefort

vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | familietijd, herfst, kerst, lente, najaar, voorjaar, weekend, winter | australisch, frans | vegetarisch
Extra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen.
Of ga voor deze geroosterde aardappels – zonder kaas, mét bacon en verse kruiden: waanzinnig krokante aardappels.
Kooktijd35 minutes
oven40 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels, geschild, in 5 cm-stukken
  • 1/2 tl baksoda of bakpoeder*
  • 125 g boerenboter
  • 2 el verse rozemarijnnaaldjes
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 120 g roquefort*
  • 2 el platte peterselie, fijngesneden

Instructies

  • Verhit de oven voor op 230°C.

  • Breng 2 l water aan de kook in een grote pan. Voeg 1 tl zout, de aardappels en baksoda toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de aardappels bijna gaar in 15-20 min.
  • Doe intussen de boter, rozemarijn en knoflook in een steelpan, bak op middel-hoog vuur tot de knoflook goudbruin in. Schenk de boter door een zeef en bewaar de knoflook en rozemarijn.
  • Giet de aardappels af en laat uitdampen. Schud ze om met de boter. Doe ze in
een ovenschaal verdeel goed en bak ze 30-35 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Verbrokkel de roquefort erover, verdeel de achtergehouden knoflook en rozemarijn erover. Bak nog 3-5 min. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarde

calorieën: 700kcal
eiwit: 14g
vet: 46g
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
*Als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden.
*Ga voor de lekkerste roquefort naar een kaasspeciaalzaak.
RECEPTEN: SAM & ELLIE STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS | STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!