Maak vanavond eens deze knolselderij steak! Perfect als je wat te vieren hebt, maar óók heerlijk als doordeweeks maal.
glutenvrij, vegetarisch
aantal 2 |
hoofdgerecht |
kerst |
frans |
glutenvrij, vegetarisch
Knolselderij, met z'n fluweelzachte aroma, doe ik in soep, pastasaus of salade. Ook lekker: flinterdunne plakjes in gratin, als puree met royaal nootmuskaat. Het lekkerst? In dikke plakken gebakken met peperroomsaus. Met friet, sla en homemade mayonaise natuurlijk! 14x gratin – romig, kazig en zó delicious!
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 el olijfolie
- 1 kleine knolselderij
- 1 sjalotje
- 1 el groene peperkorrels (uit een potje)
- 3 el madera of cognac
- 125 ml houdbare slagroom
- 1 takje peterselie
Instructies
- Snijd van de knolselderij 4 gelijke plakken van 1 cm dik en schil ze. Verhit in twee grote koekenpannen de boter met de olijfolie. Bak de plakken in 15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de plakken knolselderij in een van de pannen en houd ze warm onder een deksel.
- Snipper de sjalot. Fruit in het bakvet van de tweede pan de sjalot 1 min. met de peperkorrels. Voeg de madera of cognac toe.
- Schenk de slagroom erbij en laat inkoken tot gewenste sausdikte. Hak de peterselie fijn.
- Leg de knolselderij op 2 borden. Schep een lepel peperroomsaus erover en bestrooi met peterselie. Serveer de rest van de peperroomsaus apart erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 461kcal
eiwit: 6g
vet: 37g
koolhydraten: 17g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Knolselderij over? 9x knolselderijsoep recepten