delicious. kookt deze week: snijbietsalade, maltagliati met citroenboter & Italiaanse trifle

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
tips voor tortilla

Dit is onze week in 7 gerechten. Stralende kost, bbq-inspiratie en een grandioos dessert met amaretto om te vieren dat de zomer nog lang niet voorbij is!

Als je deze week gaat barbecueën, is dit lijstje precies wat je nodig hebt: 42x recepten voor de perfecte BBQ

Maandag

salade van snijbiet en zwartoogbonen uit Salad Days
‘Zwartoogbonen worden veel gebruikt in de Cypriotische keuken, maar lijken hier minder populair. Ze zijn ontzettend romig en nootachtig, dus zeker de moeite waard om naar te zoeken. Je kunt ze gedroogd kopen bij de toko of Turkse winkel, of in blik bij veel biologische winkels. Ik gebruik in deze salade het liefst zwartoogbonen uit blik. Die zijn niet alleen heel goed van kwaliteit, maar ook heel gemakkelijk in gebruik. De bonen van ‘La Bio Idea’ vind ik het lekkerst. Het liefst eet ik dit gerecht met vis uit blik, sardines bijvoorbeeld, en knapperig brood. Als je iets over hebt kun je deze salade heel goed een paar dagen bewaren in de koelkast. ‘ Aldus Ajda Mehmet, auteur van Salad Days – winnaar van de delicious. publieksprijs 2021.
naar recept

Dinsdag

pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter
Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen.
Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!
naar recept
Maltagliati - delicious

Woensdag

halloumiburger op briochebrood
Oef, deze halloumiburgers op briochebrood zijn een traktatie van de bovenste plank. Hartig van smaak en ook fris door de verse tomaat en krokante sla. Romigheid komt van de zelfgemaakte hamburgersaus. En de liefde? Die voeg je zelf toe tijdens het bakken.
Wat is halloumi?
De oorsprong van halloumi ligt op Cyprus. Halloumi wordt gemaakt van zowel schapen- als geitenkaas. Van nature is halloumi nogal zoute kaas die in smaak erg lijkt op feta, maar qua structuur meer overeenkomt met mozzarella. Je kunt halloumi goed verwarmen, het best onder de grill, dan geef je de kaas een lekker krokant laagje. Zodra de halloumi is verwamd serveer je hem anders wordt de kaas taai.
naar recept

Donderdag

entrecote met bacon-sumakboter en groentefriet
Mals vlees van het ribgedeelte van de koe, met een subtiel randje vet, bomvol smaak! Dat maakt entrecote misschien wel één van de lekkerste stukjes vlees.
De spieren rondom de entrecote hoeven weinig inspanning te leveren, daardoor krijg je onwijs mals vlees. En dat is wat je wil! Maak 'm af met de brutale bacon-sumakboter en serveer met frietjes van groenten.
Heerlijk voor erbij: rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten.
naar recept

Vrijdag

langzaam gestoofde inktvis, verse mango-avocadosalsa en basilicum
Een tortilla maken doe je zo. Investeer even tijd in het langzaam garen van de inktvis, dan wordt hij het malst. De frisse mango-avocadosalsa maakt het helemaal af.
naar recept
tips voor tortilla

Zaterdag

pittige gazpacho met krab
Summertime and the living is easy… Een paar kleine voorgerechten vragen wat meer voorbereiding, maar het is wel extra feestelijk. Kip met mangosalsa, tabouleh of deze pittige gazpacho met krab. Stuk voor stuk ideale appetizers. Vooral samen met een frisse cocktail.
naar recept
gazpacho met krab | delicious

Zondag

Italiaanse trifle met amarettogelei
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen. Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
naar recept
Italiaanse trifle - delicious
tips voor tortilla