De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pittige gazpacho met krab

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gazpacho met krab | delicious


aantal 6 | voorgerecht | zomer | spaans |
Summertime and the living is easy… Een paar kleine voorgerechten vragen wat meer voorbereiding, maar het is wel extra feestelijk. Kip met mangosalsa, tabouleh of deze pittige gazpacho met krab. Stuk voor stuk ideale appetizers. Vooral samen met een frisse cocktail.
kooktijd45 minuten
Koelen2 uur
totale tijd2 uur 45 minuten

ingrediënten

  • 2-3 el olijfolie
  • 1 rode ui grof gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 jalapeñopeper* of groene peper fijngesneden
  • 2 blikken tomaatblokjes à 400 g
  • ½ tl oregano gedroogd
  • ½ tl komijnpoeder jinten
  • 1 tl paprikapoeder* gerookt
  • ¼ tl chilivlokken* gedroogd
  • 1 tl kristalsuiker fijn
  • 500 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 el sherry- of rodewijnazijn
  • 6 tortilla’s maïs- of tarwe
  • zonnebloemolie voor het frituren
  • 200 g krab** vers, gekookt
  • voor garnering: korianderblaadjes en avocadoblokjes
  • voor erbij: limoenpartjes

instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en jalapeñopeper 1-2 min. tot ze zacht zijn. Voeg de tomaat, oregano, specerijen, suiker, wat zout en peper en de bouillon en azijn toe. Breng aan de kook en laat in 10 min. iets inkoken op laag vuur. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem in delen glad. Laat de soep door en door koud worden in de koelkast.
  • Snijd 2 tortilla’s in dunne repen. Verhit de zonnebloemolie in een grote (frituur)pan tot 190ºC (een blokje brood bakt in 30 sec. bruin als de olie heet genoeg is). Frituur de tortillarepen in ± 1 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de soep in diepe borden of kommen. Verdeel de krab, tortillarepen, korianderblad en avocado erover. Rooster de resterende 4 tortilla’s en serveer ze bij de soep samen met de limoenpartjes om erover uit te knijpen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Verse jalapeñopepers zijn online te koop en soms bij de supermarkt. Ingemaakt zijn ze in pot verkrijgbaar bij de supermarkt. Gerookt paprikapoeder (pimentòn de la vera) is te koop bij delicatessen- en kookwinkels en via internet, vervang het evt. door gewoon paprikapoeder. Of neem cayennepeper als alternatief .
** Te koop bij goedgesorteerde viswinkels, vervang het evt. door kreeftenvlees, garnalen of wat krab uit blik.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


gazpacho met krab | delicious