halloumiburger op briochebrood

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | | vegetarisch
Oef, deze halloumiburgers op briochebrood zijn een traktatie van de bovenste plank. Hartig van smaak en ook fris door de verse tomaat en krokante sla. Romigheid komt van de zelfgemaakte hamburgersaus. En de liefde? Die voeg je zelf toe tijdens het bakken.
Wat is halloumi?
De oorsprong van halloumi ligt op Cyprus. Halloumi wordt gemaakt van zowel schapen- als geitenkaas. Van nature is halloumi nogal zoute kaas die in smaak erg lijkt op feta, maar qua structuur meer overeenkomt met mozzarella. Je kunt halloumi goed verwarmen, het best onder de grill, dan geef je de kaas een lekker krokant laagje. Zodra de halloumi is verwamd serveer je hem anders wordt de kaas taai.
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 4 briochebroodjes gehalveerd
  • 459 g 2 pakken halloumi, uitgelekt, drooggedept, horizontaal gehalveerd
  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 2 kleine trostomaten in plakjes
  • ¼ ijsbergsla of kropsla blaadjes los
  • 1 kleine ui in dunne ringen

saus

  • 2 augurken uitgelekt en fijngesneden
  • 3 el tomatenketchup
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl dijonmosterd
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¾ tl uienpoeder

instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  • Rooster de broodjes met de snijvlakken omhoog in ½-1 min. goudbruin onder de grill. Verhit een middelgrote koekenpan of een met olie ingevette grillpan op hoog vuur. Grill de plakjes halloumi in 2 min. goudbruin; keer ze halverwege. Neem uit de pan en snijd de plakjes dwars doormidden.
  • Besmeer de onderste helft van de broodjes met boter en dan royaal met de speciale saus. Beleg ze met plakjes tomaat, sla, uiringen en halloumi. Leg het kapje erop en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 938kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 74g
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
Dit recept is afkomstig uit delicious. magazine 07 2021, het julinummer van dit jaar. Meer zomerse recepten? Bestel het nummer nu zonder verzendkosten online! 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Receptuur: Ellie and Sam Studd | Fotografie: Chris Court | Styling: Kirsten Jenkins