Langzaam gestoofde inktvis, verse mango-avocadosalsa en basilicum

tips voor tortilla


aantal 4 | hoofdgerecht | weekend, zomer | |
Een tortilla maken doe je zo. Investeer even tijd in het langzaam garen van de inktvis, dan wordt hij het malst. De frisse mango-avocadosalsa maakt het helemaal af.
voorbereiding15 minutes
Oven2 hours
totale tijd2 hours 15 minutes

ingrediënten

  • 1 kg inktvis schoongemaakt*
  • scheutje olijfolie
  • 1 chilipeper rode of groene, in ringen
  • limoenpartjes voor erbij
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • klontje boter
  • bosje koriander grof gehakt (± 10 g)
  • mango-avocadosalsa
  • 1 rijpe avocado in mini-blokjes
  • 1 kleine mango of ½ grote, in mini-blokjes
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 2 limoenen het sap
  • bosje basilicum in dunne reepjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C. Doe de (ontdooide) inktvis, een scheutje olijfolie, de chilipeper, wat zout en versgemalen peper in een ovenvaste braadpan met deksel of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet de pan in de oven.
  • Maak intussen de salsa. Meng alle ingrediënten met elkaar en laat ± 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Prik na ± 2 uur even in de inktvis om te zien of ze beetgaar zijn. Pers limoen erover, roer een klontje boter erdoor en bestrooi met peterselie en koriander. Eet meteen warm uit de oven of koud op een tortilla, met de mangoavocadosalsa en een partje limoen erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Vraag de visboer de inktvis schoon te maken.
Recepten, styling, illustraties en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


tips voor tortilla