delicious. kookt deze week: helemaal vega

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
falafel - delicious

Vegetarisch koken hoeft echt geen uitdaging te zijn. Het is niet de kunst van het weglaten, maar van het toevoegen van smaak. Tijd dus om de potjes met kruiden en specerijen tevoorschijn te halen voor een 100% vegetarisch weekmenu.

We koken deze week met tintelende szechuanpeper, geurig Italiaans venkelzaad – te gek in het galettedeeg! – en vijzelen erop los met komijn- en korianderzaad. Een combi die werkt zoals yin en yang. Komijn geeft gerechten warmte en diepgang, terwijl koriander zorgt voor een frisse, florale citrustoets. Andere trucjes voor meer hartigheid in vegetarische gerechten? Gerookte amandelen, een lepeltje miso of lekkere scherpe kaas.

Bekijk ook: Burrata! 17x onze favoriete gerechten

Maandag

noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
naar recept
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s

Dinsdag

pompoengalette met burrata
In plaats van burrata kun je er ook volle, romige crème fraîche bij geven, maar zo’n dikke bol burrata is extra luxe en geeft zo’n groentegalette ineens allure!
Ben je op zoek naar nog meer luxe gerechten? Dit zijn onze favorieten met overheerlijke burrata.
naar recept
pompoengalette met burrata - delicious

Woensdag

tortilla met falafel van zwarte bonen en citrusroom
Met een tortilla kun je alle kanten op. Vul met vlees, groenten, pepers en kruiden, of maak deze tortilla met falafel van zwarte bonen. Een hele fijne vegetarische variatie!
naar recept
falafel - delicious

Donderdag

Oostenrijkse spinazieknödel met citroenboter & erwten
Met frisse citroenboter en knapperige erwten worden deze spinazieknödel heerlijk zomers. Begin op tijd óf maak ze eerder en bewaar de knödel in de koelkast of diepvries.
naar recept
spinazieknodel

Vrijdag

groene curry met groente, paneer & sticky pinda’s
Deze groene curry maak je met lekker veel groente en paneer. Paneer is een verse Indiase kaas van koemelk. Ideaal in curry's of andere vega gerechten. Eet je 'm liever vegan? Vervang de paneer dan voor tofoe!

Kijk hier hoe je paneer makkelijk zelf maakt!
naar recept
Groene-groentencurry met paneer en sticky pinda's - delicious

Zaterdag

pastasalade met gegrilde perziken
In deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Geniet van zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag!
naar recept
pastasalade met gegrilde perzik | delicious

Zondag

aperol spritz-chocotaartjes
Fruit en chocolade is een gouden duo. Combineer het met het aperol spritz en je dessert krijgt een fris-bittere toevoeging. Heerlijk tijdens de feestdagen of voor als je doordeweeks extra wil uitpakken.
Ook lekker: schwarzwalder chocotaartjes.
naar recept
Aperol Spritz chocoladetaartjes - delicious
falafel - delicious