glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
indiaas |
glutenvrij, vegetarisch
hoofdgerecht |
doordeweeks |
indiaas |
glutenvrij, vegetarisch
Deze groene curry maak je met lekker veel groente en paneer. Paneer is een verse Indiase kaas van koemelk. Ideaal in curry's of andere vega gerechten. Zelf paneer maken? Check hier hoe je dat makkelijk doet!
Eet je 'm liever vegan? Vervang de paneer dan voor tofoe.
voorbereiding30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 450 g paneer
- 2 groene paprika’s
- 2 el milde Indiase currypasta
- 400 g sugarsnaps
- 400 ml kokosmelk
- 75 g ongezouten pinda’s
- 1 el gembersiroop
- 2 bosuitjes
voorraad
- 2-3 el boter of olie
instructies
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paneer in blokjes en dep droog met keukenpapier. Snijd de paprika in stukjes.
-
Verhit in een wok 2 el boter. Bak de paneer in 3-5 min. al omscheppend bruin en schep uit de pan. Voeg eventueel nog wat boter toe en bak de paprika en sugarsnaps al omscheppend 3 min. Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 min.
-
Voeg de paneer weer toe met de kokosmelk. Stoof de curry nog 10 min. en laat tot de gewenste dikte inkoken.
-
Rooster intussen in een droge koekenpan de pinda’s goudbruin. Schenk de gembersiroop erbij en bak nog 1-2 min. tot de siroop aan de pinda’s plakt en gekaramelliseerd is. Schud de pinda’s op een bord met bakpapier en laat ze afkoelen. Maak ze los van elkaar. Snijd de bosui in dunne ringen.
-
Schep de curry in 4 diepe borden. Bestrooi met de pinda’s en bosui en serveer met de rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 912kcal
|
eiwit: 40g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!