delicious. kookt deze week: een onwijs cool menu!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
salmorejo-delicious

Koude soepen en knapperige salades smeken ons om gegeten te worden op warme dagen. Maar wist je dat koud eten niet altijd voor verkoeling zorgt in het lichaam?

Eigenlijk kun je beter kiezen voor ingrediënten die van nature een verkoelende werking hebben, zoals watermeloen, aloë vera, munt, rozenwater, verse koriander, en sappige groenten zoals venkel, bladgroenten, en komkommer. Stuk voor stuk ingrediënten die je terugvindt in dit coole & verkoelende menu!

Maandag

zoetzure watermeloen met radijsjes & flatbread
Fruitsalades zijn onze oude-nieuwe liefdes! Met eigentijdse smaakmakers en moderne twists blazen we ze nieuw leven in. Perfect voor dagen waarop het te heet is om warm te eten, maar ook te gek als verkoelend element bij een heerlijk hete BBQ-sessie.
Deze watermeloensalade met frisse radijsjes, romige avocado en knapperig flatbread heeft het allemaal.
naar recept
zoetzure watermeloen radijs

Dinsdag

kip-pastasalade met tuinbonen en citroendressing
Als (buiten)lunch is pastasalade met kip ideaal. Met eenvoudige ingrediënten en een frisse citroendressing wordt je kip-pastasalade perfect. Zo handig en snel als je het kokende water voor de pasta direct uit de Quooker-kraan kunt tappen.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.


naar recept
pastasalade met tuinbonen - delicious

Woensdag

koele komkommersoep met knoflookgamba’s
Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
naar recept
komkommersoep-delicious

Donderdag

ceviche van schelvis met perzik
Het Peruviaanse visgerecht ceviche is wereldberoemd en inmiddels niet meer weg te denken uit restaurants en keukens in het westen. Bij ceviche wordt vis gegaard in het zuur van citrus of azijn. Dat maakt het een heerlijk fris en licht gerecht. 
naar recept
Peru: ceviche van schelvis

Vrijdag

salmorejo met serranoham
Fan van gazpacho? Probeer deze versie! Wij zijn ondertussen verslaafd aan deze fluwelige, frisse tomatensoep. Begin op tijd zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Of maak pittige gazpacho met krab.
naar recept
gazpacho - delicious

Zaterdag

wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing
Zin in een frisse salade? Deze wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing is compleet: romig, kruidig, zout en zuur. Zo vallen alle groentesmaken volmaakt samen.
Tip: zelf salades maken? Zorg dat je de volgende punten afvinkt, dan zit je gegarandeerd goed: een goede basis, verschillende structuren, spannende ingrediënten, fijne toppings en een dressing die alle smaken met elkaar verbindt.
naar recept
wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing

Zondag

aardbeiencheesecake met rozenwater en pistache
Een cheesecake met een knapperige rand van filodeeg en eroverheen zoete aardbeien, rozenwater en gehakte pistachenoten. Zalig! Wedden dat hij in één keer opgaat.
Begin minstens 7 uur van te voren aan dit recept.
naar recept
aardbeiencheesecake met rozenwater en pistachte
salmorejo-delicious