vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
marokkaans, mediterraans |
vegetarisch
Het fetapakketje wordt lekker zacht en romig op de grill. Door de combinatie van verse én gedroogde tomaten geef je de couscous een intense tomatensmaak.Tip: heb je geen bbq of plek in de tuin of op je balkon, maak dit gerecht dan gewoon in een grillpan. Verhit de pan altijd op hoog vuur goed voor en zet de afzuigkap op max. 11x recepten met (parel)couscous
Ingrediënten
- 400 g feta
- 2 rode uien
- 3 el olijfolie
- 1 tl za’atar*
- 225 g volkoren couscous
- 100 g semi-gedroogde (cherry)tomaten
- 500 g tomaten
- 2 bosjes platte peterselie
- 2 bosjes koriander
- 150 g olijven zonder pit
- 2 el rodewijnazijn
Instructies
- Steek de bbq aan of verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de feta in 4 plakken. Leg elke plak op een royaal stuk aluminiumfolie. Snijd 1⁄2 ui in ragfijne ringen en verdeel ze over de plakken feta. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met de za’atar. Vouw de fetapakketjes goed dicht.
- Bereid de couscous volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Hak de semi- gedroogde tomaten met de resterende 1 1⁄2 ui fijn in de hakmolen van de staaf- mixer.
- Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui-tomatenpasta 3 min. Snijd intussen de tomaten in 1 cm- blokjes. Schep ze erdoor en bak in 8-10 min. zacht.
- Leg intussen de fetapakketjes op de barbecue en grill ze 10 min. of bak ze in de oven. Hak de peterselie en koriander fijn.
- Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous door het tomaat- mengsel. Schep er ook de olijven, azijn, peterselie en koriander door. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de tomatencouscous op 4 borden.
- Leg op elk bord een fetapakketje. Serveer eventueel met extra za’atar.
Voedingswaarde
calorieën: 631kcal
eiwit: 27g
vet: 36g
koolhydraten: 45g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 39 recepten met feta – ieders favoriete witte kaas