Kies een zonovergoten dag en vraag je vrienden voor een Italiaanse middag aan tafel. Start de lunch met deze naar sinaasappel ruikende witvis. Campari geeft de Sardijnse 'ceviche' een lekkere kick. Alles over ceviche: vis bereiden in zuur
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
5elextra vergine olijfolie
2elcampari(slijter)
rasp en 3 el sap van 1(bio)sinaasappel
2elchardonnay-azijn of andere wittewijnazijn
2tlfijne kristalsuiker
350gwitvisfilet* zonder vel(vraag je visboer om sashimi-kwaliteit), zonder graten, in plakjes van 1⁄2 cm dik
3radijsjes,in flinterdunne plakjes geschaafd (gebruik de mandoline)
50gwaterkers,geplukt
bottarga,fijn geraspt (gedroogde viskuit, Italiaanse delicatessenwinkel of online)
Instructies
Klop in een kom de olijfolie, campari, sinaasappelrasp en het -sap, de azijn en suiker door elkaar tot vinaigrette.
Leg de plakjes vis op een grote schaal en verdeel de plakjes radijs erover.
Besprenkel met de vinaigrette, bestrooi met de bottarga en toefjes waterkers en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 221kcal
eiwit: 18g
vet: 14g
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Kijk op goodfish.nl voor een duurzame viskeuze.
RECEPTEN, BEREIDING GIOVANNI PILU. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING EMMA KNOWLES.