Paneer is verse, Indiase kaas, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en Aziatische winkels. Kerrieblaadjes koop je vers of uit de diepvries bij de Aziatische supermarkt. Gedroogde kerrieblaadjes hebben nauwelijks smaak. Laat ze eventueel weg.
Kooktijd40 minutesminutes
Ingrediënten
2½elghee
250gpaneer*,in 1cm-plakjes
1ui,fijngesneden
3tenenknoflook,geperst
1elgeraspte gemberwortel*
rasp van 1biocitroen, sap van ½
10kerrieblaadjes* + extra voor erbij
1elkerriepoeder
200gkikkererwten,uit blik of zelf geweekt en gekookt
500gpompoen,geschild, zonder pitten, in 1 cm-blokjes
½bloemkool,in roosjes
100gsperziebonen,schoongemaakt en gehalveerd
4grote tomaten,in stukjes
½bosje koriander fijngesneden + extra blaadjes om te bestrooien
Instructies
Verhit 1 el ghee in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur en bak hierin de plakjes paneer 2-3 min. per kant tot ze donkere randjes krijgen. Schep op een bord.
Verhit de rest van de ghee en bak hierin op matig vuur de ui, knoflook, gember en het citroenrasp 5 min. onder regelmatig roeren. Voeg de kerrieblaadjes en het kerriepoeder toe en bak 2 min. mee terwijl je met een pollepel de aanzetsels van de bodem van de pan schraapt.
Voeg de kikkererwten, pompoen, bloemkool, sperziebonen, tomaten, wat zout en peper en 375 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten afgedekt ± 10 min. tot ze gaar zijn en de tomaten zijn stukgekookt.
Schep het citroensap en de fijngesneden koriander door de curry, voeg de paneer toe en laat ± 1 min. doorwarmen. Bestrooi de curry met nog wat koriander en evt. kerrieblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 329kcal
eiwit: 22g
vet: 15g
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: NIGEL LOUGH.