onweerstaanbare cranberrysaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
cranberrysaus

Wat is kerst zonder cranberry’s? Precies, een kleurloze bedoeling. De felrode besjes geven zelfs het meest eenvoudige gerecht een goede dosis sjeu. Een vleugje zuur, een beetje zoet: cranberrysaus stelt nooit teleur en past overal bij. Tournedos, wild, gevogelte… Alles wordt lekkerder met een lepel cranberrysaus!

De friszure, supergezonde kerstbes geeft pit aan je kerstmenu. Niet alleen met cranberrysaus, maar ook in een kalkoenrollade, groene asperge-salade of heerlijke pavlova! Bekijk ook deze lijst met 17 feestelijke cranberry recepten. Die doen het trouwens ook ná de kerst heel goed.

Cranberrysaus van bessen van Terschelling

Pro-tip: probeer voor deze cranberrysaus eens te kijken of je bessen van Terschelling kunt vinden. Deze zijn wat kleiner dan die uit Amerika en Canada en hebben daardoor een intensere smaak. Mocht je deze veenbessen niet kunnen vinden, geen probleem. Dan zijn cranberry’s geïmporteerd uit het buitenland (vers of uit het diepvriesschap) óók prima!

aantal | bijgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | |
Een absolute klassieker: cranberrysaus! Met een klein beetje balsamicoazijn krijgen de besjes extra veel smaak.

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 100 gram verse of diepvries cranberry's
  • 75 gram suiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn

instructies

  • Verhit 2 el olijfolie in een steelpan en bak de ui zachtjes 3 min. Voeg de cranberry’s, suiker, rozemarijn en kippenbouillon toe en kook alles in ± 10 min. in tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper en balsamico. Zet tot gebruik koel weg.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: YVETTE VAN BOVEN, BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Cranberry’s over?

Cranberrysaus is een echte decemberklassieker. Roer ook eens een handvol rauwe bessen (zelfs diepvries kan!) door het beslag van een cake of muffins. Of kook 150 gram cranberry’s met 20 gram suiker tot de bessen knappen, pureer en gebruik als glazuur om kip of vis uit de oven mee te bestrijken.

Zoek je nog meer kerstinspiratie? Onze speciale feestpagina staat er vol mee!

cranberrysaus