bavetterollade met shiitake-pesto en knolselderij-mousseline

bavetterollade met shiitake-pesto en knolselderij-mousseline

Wél feestkoken, maar niet te veel gedoe? Dan moet je bij Janneke zijn! Deze bavetterollade met shiitake-pesto is er zo’n perfect voorbeeld van. Daar maak je namelijk heel veel indruk mee, maar op de avond zelf heb je geen stress meer in de keuken.

Lees ook: 12x de lekkerste hoofdgerechten met pesto

Bavetterollade met shiitake-pesto en knolselderij-mousseline

glutenvrij
aantal 8 | hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij
Zet een stoer stuk van het rund op tafel. Deze rollade kun je 1 tot 2 dagen eerder helemaal voorbereiden.
Kooktijd45 minutes
oventijd30 minutes

Kookgerei

  • keukenmachine
  • keukentouw
  • braadslee
  • kernthermometer
  • vijzel

Ingrediënten

  • 250 g shiitake
  • 4 el olijfolie
  • 1 dik stuk bavette van ± 1 kilo, op kamertemperatuur
  • 2 el marsala (slijter)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • handvol basilicumblaadjes
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 selderijknollen
  • 2 tl korianderzaad
  • 250 g zure room

Instructies

  • Snijd de shiitake in stukjes. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de shiitake 10 min., tot ze vocht verloren hebben.
  • Dep intussen de bavette met keukenpapier droog. Snijd het vlees op de draad horizontaal open, maar niet helemaal door. Klap het vlees als een vlinder open.
  • Blus de shiitake met de marsala en laat het vocht weer helemaal verdampen. Schep de shiitake in de keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie, de knoflook, de pijnboompitten, de basilicum en de Parmezaanse kaas toe. Pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de opengeklapte bavette met de pesto. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw. Bestrooi de rollade met zout en peper en leg in de braadslee. Besprenkel met 2 el olijfolie.
  • Verwarm de oven voor tot 180°C. Bak de bavetterollade in de voorverwarmde oven in ± 30 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar, tot een kerntemperatuur van maximaal 55℃. De exacte oventijd is afhankelijk van de dikte van de rollade.
  • Schil en snijd intussen de knolselderij in blokjes. Kook de selderij in 15 min. gaar in een laagje gezouten water. Stamp het korianderzaad fijn in de vijzel.
  • Giet de knolselderij af en pureer met de staafmixer. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de knolselderijmousseline op een schaal en bestrooi met het korianderzaad. Maak naar wens af met een extra straaltje olijfolie extra vierge en serveer bij de bavetterollade.

Voedingswaarde

calorieën: 310kcal
eiwit: 35g
vet: 13g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!