Een winters weekendmenu begint natuurlijk met een fluweelzacht soepje. Deze aardpeersoep met tahini is lekker aards. Lege kommen gegarandeerd.
Ben je niet bekend met aardpeer? Lees dan eerst even dit: aardpeer: alles over deze vergeten groente
Altijd koken uit het seizoen? Shop het laatste nummer van delicious. magazine hier!
Aardpeersoep met tahini en koriander
vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, weekend, winter |
midden-oosters |
vegetarisch
Blijf alert met tahini: het kan per merk enorm in smaak verschillen. Proef en voeg naar smaak extra tahini toe.
Kookgerei
- evt. mandoline
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie + extra
- 450 g aardpeer
- 1¼ l groentebouillon, van tablet
- 1 el sesamzaad
- 2 el tahini
- ½ bosje koriander
Instructies
- Boen de aardperen schoon; de schil kleurt de soep iets maar is gewoon eetbaar. Snijd 400 g aardperen in stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de knoflook en ui ± 1 min. Schep de stukjes aardpeer erdoor en bak ± 2 min. zachtjes mee.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in ± 15 min. zachtjes gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Schaaf met de mandoline of snijd een kleine hele aardpeer (50 g) in flinterdunne plakjes voor de chips. Verhit in een kleine koekenpan een laag olijfolie. Bak de plakjes aardpeer goudbruin en krokant in ± 1 min. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zeezout.
- Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Roer de tahini erdoor en breng op smaak met peper.
- Hak de koriander grof. Schep de soep in de borden en garneer met de aardpeerchips, het sesamzaad en koriander.
Voedingswaarde
calorieën: 221kcal
eiwit: 6g
vet: 12g
koolhydraten: 23g
RECEPT EN FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer inspiratie? 33x (feestelijke) vegetarische voorgerechten