Blijf alert met tahini: het kan per merk enorm in smaak verschillen. Proef en voeg naar smaak extra tahini toe.
Kooktijd30 minutesminutes
Kookgerei
evt. mandoline
Ingrediënten
1ui
2tenenknoflook
2elolijfolie+ extra
450gaardpeer
1¼lgroentebouillon,van tablet
1elsesamzaad
2eltahini
½bosje koriander
Instructies
Boen de aardperen schoon; de schil kleurt de soep iets maar is gewoon eetbaar. Snijd 400 g aardperen in stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de knoflook en ui ± 1 min. Schep de stukjes aardpeer erdoor en bak ± 2 min. zachtjes mee.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in ± 15 min. zachtjes gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
Schaaf met de mandoline of snijd een kleine hele aardpeer (50 g) in flinterdunne plakjes voor de chips. Verhit in een kleine koekenpan een laag olijfolie. Bak de plakjes aardpeer goudbruin en krokant in ± 1 min. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zeezout.
Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Roer de tahini erdoor en breng op smaak met peper.
Hak de koriander grof. Schep de soep in de borden en garneer met de aardpeerchips, het sesamzaad en koriander.