nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tomaten-paprikasoep met feta

aantal | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | vegetarisch
Soep doet het eigenlijk altijd goed! Dus ook deze vegetarische tomaten-paprikasoep met feta wordt jouw nieuwe favoriet. Tomaat en paprika vormen de perfecte basis en de oregano en venkelzaad zorgen voor de warme smaak. Maak stiekem iets te veel, dan heb je meteen een goede lunch!
Nog meer zin in soep? Deze kruidige linzensoep is ook heel lekker!
voorbereiding50 minuten
oven50 minuten
totale tijd1 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 1 kg pomodori-tomaten
  • 2 rode paprika’s (450g) in de lengte gehalveerd, zonder zaadlijsten
  • 1 rode ui gehalveerd
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl venkelzaad gekneusd
  • 3 el extra vergine olijfolie + 1 tl extra
  • 1,5 l groentebouillon
  • 250 g trostomaatjes aan de tak
  • 200 g feta uitgelekt
  • ¼ bosje oregano blaadjes afgeplukt, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Vet een grote bakplaat in en bekleed met bakpapier. Vul een grote soeppan voor de helft met water en breng aan de kook. Kruis de pomodori-tomaten aan de bovenkant in met een scherp mesje en dompel ze 30-60 sec. onder in het water, tot het vel omkrult bij het kruis. Dompel de tomaten onder in een kom ijskoud water en trek de velletjes eraf. Halveer ze en haal het zaad met een theelepel eruit. Leg ze met de paprika’s en ui op de bakplaat, bestrooi met paprikapoeder, venkelzaad, zout en peper en schep om met 2 el olijfolie. Rooster de groenten 40-50 min. tot ze gaan beginnen te karamelliseren.
  • Doe de geroosterde groenten in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en verwarm de soep 40-45 min. op matig tot laag vuur, tot de groenten stuk koken.
  • Bekleed intussen een kleine bakplaat met bakpapier. Leg de tomaatjes aan de tak op de bakplaat, besprenkel met 1 el olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster ±15 min. tot ze blaren vormen.
  • Verhit nog 1 tl olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Dep de feta droog met keukenpapier. Bak de feta bruin in 2-4 min.; keer halverwege. Laat op keukenpapier uitlekken en verkruimel grof.
  • Pureer de geroosterde groenten met de bouillon van het vuur af met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en verdeel de trostomaatjes en feta erover. Bestrooi met oregano en zwarte peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 721kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
Dit recept en nog veel meer is te vinden in  delicious. magazine nr. 2 'Het grote verwennummer' – februari 2021.
Cover 2021-02 - delicious

Recepten en bereiding: Helena Moursellas. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tomaten-paprika soep met feta - delicious

Vijf extra receptideeën