spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels

spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels

Muffins met verwarmende specerijen: anijs, piment en gember. En terwijl je eet kom je hazelnoot, dadel en wortel tegen. Echte herfstmuffins!

Dit recept komt uit delicious. hét bakboek dat we flink gevuld hebben met 132x verleidelijk zoet. Van chocolade-walnotentaart tot Siciliaanse sinaasappelcakejes en kersen-amandelcrumble tot charlottes met peren. Je bestelt hier easy een exemplaar.

spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels

18 stuks | gebak

150 g blanke hazelnoten
75 g witte basterdsuiker
1 tl pimentpoeder
1 tl anijspoeder
1 tl gemberpoeder
¾ el bakpoeder, gezeefd
150 g volkorenmeel
350 g winterwortel, in grove stukken
200 ml dikke yoghurt, bijv. Griekse
3 eieren
100 g boter, gesmolten
150 g dadels, ontpit, in reepjes
ook nodig: muffinvorm + 18 papieren bakjes

Maal de hazelnoten in de keukenmachine bijna fijn. Voeg suiker, specerijen, zout, bakpoeder en meel toe en laat de motor nog 1 min. lopen, totdat het mengsel fijn als meel is.

Kook of stoom intussen de wortel in 15 min. gaar. Pureer met de yoghurt in een hoge beker met de staafmixer of doe het in de keukenmachine.

Verwarm de oven voor op 185ºC.

Doe het hazelnoot-suikermengsel, de wortelcrème, eieren en boter in een ruime kom en meng goed. Houd wat dadelreepjes apart voor garnering en roer de rest van de dadels erdoor.

Zet de papieren bakjes in de muffinholtes en schep ze voor driekwart vol met beslag. Bak de muffins in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en licht gekleurd. Bak zo ook de rest van de muffins.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 40 min.