nr.1 foodmagazine

warm chocoladetaartje met witte limoenchocolade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Deze warme chocoladetaartjes vallen in de categorie kleine moeite, fijne taart. Klaar in iets meer dan een halfuurtje. Daarna komt het lastigste: eraf blijven, want ze moeten nog een uurtje afkoelen.  Zodra je ze opensnijdt, vloeit de limoen-chocovulling eruit. Ook perfect als feestelijk toetje! Geef er dan een glas rode dessertwijn Banyuls bij.

nagerecht (4 personen)

125 g boter
125 g pure chocolade
2 eieren
2 eierdooiers
50 g suiker, plus extra
50 g bloem
50 ml limoensap
200 g witte chocolade
boter, om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180° C.

Smelt de boter met de chocolade op laag vuur. Klop de eieren en eierdooiers los met de suiker en spatel door het chocolademengsel. Klop met een garde voorzichtig de bloem erdoor.

Verwarm het limoensap op laag vuur en smelt de witte chocolade erin. Schenk het mengsel in een bak van ± 18 bij 15 cm en laat 1 uur afkoelen in de koelkast (het blijft een beetje zacht). Snijd grote dobbelstenen uit de limoenchocolade.

Vet 4 ovenschaaltjes van 8-10 cm Ø in met boter. Bestrooi ze met suiker, draai de bakjes goed rond zodat ieder hoekje en randje bedekt is. Schud overtollige suiker eruit. Schenk het pure-chocolademengsel tot ¾ in de bakjes en doe in het midden van ieder bakje een dobbelsteen witte chocolade (misschien houd je wat over).

Bak de taartjes 12 min. in de oven. Laat even afkoelen en keer de taartjes dan om op het bord. Serveer direct.

Bereiden ± 35 min / afkoelen ± 1 uur
p.p. ± 825 kcal / 10 g eiwit / 50 g vet / 66 g koolhydraten

 

Receptuur en bereiding Remco van de Weerd, EnvyAmsterdam fotografie Louis Lemaire styling Cyn Ferdinandus

chocoladetaartje-delicious