Tuinbonen eet je vaak in klassieke combinaties (met hamsaus en bonenkruid bijvoorbeeld). Maar wie dol is op het lichte bittertje van deze bonen, probeert ook deze nieuwe verrassende combinatie met spinazieblad en muntdressing!
Trek in meer recepten met munt? Download dan nu het julinummer van delicious. (2014) op je tablet!
salade van aardappel, tuinbonen, spinazieblad, Gruyère met muntdressing
hoofdgerecht | 4 personen
8 nieuwe kleine aardappels of 500 g jonge krieltjes
1 krop kropsla of krop eikenbladsla
200 g tuinbonen, gedopt (¾ – 1 kg ongedopt)
75 g Gruyère
100 g mooie jonge bladspinazie
1 bakje tuinkers
dressing
40 g verse muntblaadjes
25 g ui, fijngesneden
1 teen knoflook
2 el vloeibare bloemenhoning
70 ml witte wijnazijn
125 ml zonnebloemolie
Boen de aardappels of krieltjes goed schoon, snijd grote aardappelen evt. doormidden en kook of stoom ze in de schil in 14-20 min. (afhankelijk van de grootte) gaar. Haal intussen de slablaadjes los, was ze voorzichtig en slinger goed droog.
Kook de tuinbonen in 4-5 min. (afhankelijk van de grootte) gaar en giet af. Schaaf de kaas in dunne plakjes, evt met een dunschiller.
Meng alle ingrediënten en ½ theelepel zout voor de dressing in de keukenmachine tot een homogene mooie groene saus en breng op smaak met peper uit de molen.
Meng de sla en de spinazie met wat dressing door elkaar en verdeel over de borden. Leg de aardappels en tuinbonen erop en bestrooi met de kaas en tuinkers. Druppel er nog wat van de dressing over.
Bereiden ± 25 min. (excl. doppen tuinbonen)
FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPT KIRSTEN ECKHART
Dit recept verscheen eerder in delicious. juli 2012