torta di nocciole – hazelnoottaart

Het wildraapseizoen is in volle gang en dat vieren we met een Italiaanse feesttaart van Eke Mariën. Ja, het is maandag. So what? Ook op maandagavond is deze taart genieten geblazen. Nog makkelijk ook, want je bereidt ‘m in een half uur waarna hij nog drie kwartier in de oven gaat.

Wij moedigen je aan om deze herfst met je zelfgeraapte noten aan de slag te gaan. Upload hier een foto van je herfstgerecht en maak kans op een fraaie prijs.

torta di nocciole

gebak | 8 personen

250 g blanke hazelnoten (zonder vlies)
4 eieren, gesplitst
200 g suiker
125 g boter
100 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
rasp van 1 (bio)citroen
ook nodig: springvorm van 20 cm Ø, ingevet

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze in 7-9 min. in de oven goudgeel. Laat kort afkoelen en leg ze op een schone theedoek. Sla de theedoek dubbel en sla de noten in de doek fijn met een steelpan. Je kunt ze ook kort malen in de keukenmachine, maar maal beslist niet te lang. Klop 3 eierdooiers met de suiker 8-10 min. tot een romige crème die als een breed lint van de gardes loopt. Voeg de boter, 200 g van de fijngestampte of gemalen hazelnoten, bakmeel, bakpoeder en citroenrasp door. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten tot slappe pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.

Bekleed de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart 30-35 min. in de oven totdat hij stevig is. Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de laatste eierdooier en bestrooi met de rest van de noten. Bak de taart nog 5-10 min. in de oven tot deze gaar is en de noten licht gekleurd.

Bereiden 30 min. / oven 55 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

hazelnoottaart | delicious