nr.1 foodmagazine

geroosterde sandwich met vissambal

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vissambal is erg populair in Zuid-Afrika. Het wordt over het algemeen met gerookte vis gemaakt, zoals bijvoorbeeld de kingklipper, een aalachtige. In Nederland kun je goed gerookte forel, makreel of schar gebruiken.

lunchgerecht (8 personen)

vissambal

1 verse rode peper
1 verse groene peper
1 ui
1 teentje knoflook
100 ml zonnebloemolie
200 g gerookte forel of makreel
sap van ½ citroen

sandwiches

8 sneden casinobrood,  bruin of wit
roomboter
½ komkommer, in dunne plakjes
2 tomaten, in dunne plakjes
50 g waterkers
2 lente-uitjes, in schuine ringetjes

Snijd de pepers over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de pepers fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en peper zachtjes 8 min.. Pluk de vis in kleine stukjes. Meng het pepermengsel met de vis. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Rooster de boterhammen, besmeer evt. met boter en besmeer met de vissambal. Garneer met plakjes tomaat, komkommer, waterkers en bosui.

Bereiden ± 25 min.

PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPT MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE WWW.DAVIDROSSPHOTOGRAPHY.COM STYLING ALEXANDRA ROSS

sandwich-delicious