fruitsoep met ricottadumplings

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Er zijn altijd aanleidingen om ’s morgens eens heerlijk uit te pakken met een ontbijt op maat. Zin om uit te slapen? Verwen jezelf met een licht en fruitig ontbijt, zoals deze fruitsoep.  Je kunt de dumplings evt. al een avond van tevoren maken. Dus dat is ’s ochtends ook nog eens heel makkelijk!

ontbijtgerecht (4 personen)

dumplings

1 bakje ricotta (200 g)
50 g bloem, gezeefd
1 eierdooier
1 tl kaneel
2 el basterdsuiker

fruitsoep

1 grote ananas, schoongemaakt, in grove stukken
2 (liefst biologische) sinaasappels, schil geraspt, geperst
2 kiwi’s, geschild, in stukken
citroenmelisse- of muntblad voor garnering

Breng ruim water met zout in een grote pan tegen de kook aan. Meng de ricotta met de bloem, eierdooier, kaneel, suiker en het sinaasappelrasp en vorm er balletjes van die iets kleiner zijn dan bitterballen. Pocheer de dumplings met een stuk of 6 tegelijk in het kokende water in 5-7 min. gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat kort uitlekken.

Pureer ondertussen de ananas in de keukenmachine en meng met het sinaas­appelsap. Verdeel de puree over 4 diepe borden of wijde schaaltjes en leg de stukjes kiwi erin. Verdeel de dumplings over de fruitsoep en garneer met citroenmelisse of munt.

Bereiden ± 20 min.

SNELLE START?
Je kunt de dumplings evt. al een avond van tevoren maken. Je kunt ze dan koud serveren in de soep. Wil je ze toch warm, verwarm ze dan nog 1 min. in ruim kokend water. Of afgedekt 1 min. op vol vermogen in de magnetron

fruitsoep ricottadumplings-delicious