Zin in een lekker, vullend gerecht dat je supersimpel maakt? Wraps met gehakt zijn het antwoord! Ideaal voor iedere dag van de week.
Waarom dit zo’n goede combinatie is? Gekruid gehakt, fluffy wraps (of taco’s, pita, net wat je wil) knapperige groenten en een lekkere saus zijn een goede match. Je hebt alle ingrediënten bij elkaar om er een interessant gerecht van te maken.
Vervolgens is het een kwestie van variëren – van simpel tot uitgebreid, van licht tot steviger. Ga je voor rundergehakt of kip? En simpel wat sla en tomaat of doperwten met paprika? Romige tzatziki of pittige koriandersalsa?
In onderstaande lijst hebben we het begrip ‘wraps’ wat verruimd. Zo delen we óók een recept voor roti met kipgehakt, want deze serveren we – uiteraard – met wraps.
7x wraps met gehakt
tostada’s met fetayoghurt, gehakt en dille
Een tostada is een knapperig gebakken tortilla die je met allerlei toppings kunt beleggen. Je kunt ze ook in de koekenpan bakken of op de bbq grillen.Eet je minder vlees? Vervang de helft van het gehakt door 250 g linzen uit blik.
Bij Surinaamse toko’s en grote supermarkten kun je kant-en-klare rotivellen kopen. Die zijn natuurlijk het allerlekkerst en zorgen voor de perfecte versie van deze variant op klassieke roti met kip. Heb je geen rotiplaten kunnen vinden, neem dan bijvoorbeeld wraps voor dit gerecht.
smokey soft taco’s met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa
Taco’s zijn altijd een goed idee. Dit recept voor smokey soft taco’s maak je met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarisch gehakt! Maak ook eens deze zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa.
Mexicaanse avond bij delicious. en bij jou op tafel, dankzij dit recept voor taco’s met doperwten-paprikavulling en gehakt. Ga je liever voor een vega versie? Vervang dan het rundergehakt voor quorngehakt. Easy!Maak deze guacamole voor on the side.
Pitabroodjes met gehaktvulling die smelt op je tong. Geef je lunch een upgrade met deze pitabroodjes. Zó lekker en vol smaak. Venkel heeft een licht frisse anijssmaak en geeft dit gerecht nét dat beetje extra.
zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips
Vega liefhebbers opgelet! Deze heerlijke zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips mag je niet missen. De tortillachips maak je zelf waardoor je het gerecht net dat extra beetje liefde geeft dat het verdient. Nog meer zin in vega? Bekijk dan hier onze mexicaanse lasagne.
Californië is een culinaire smeltkroes. Goudkleurige stranden, hoogstaande gastronomie, biologisch en ultravers: je vindt het allemaal op deze vruchtbare bodem. Het is ook de bakermat van de organic food revolution én de plek waar de eerste keukens in busjes oppopten. Loop je in het zonnige Californië op je flip flops de deur uit? Dan moet je een hoop moeite doen om géén foodtruck tegen te komen. De smaken die deze keukens op wielen te bieden hebben zijn uitgesproken en memorabel. Super sappige citroenen, steenfruit vol smaak, pittige pepers en veel verse kruiden bijvoorbeeld. In combi met de enorme culturele diversiteit is Californië een waar eetparadijs. Van Mexicaans tot Koreaans, je vindt het allemaal terug in de easy fusion keuken en dat levert spannende smaken op! Dat gevoel boots je makkelijk thuis na met deze groovy ontbijttaco’s. Ontbijten met taco’s? Jazeker: het leven is te kort om dat niet te doen.