3x Slimme manieren om tortilla’s te verwarmen

Een tortilla met garnalen, inktvis of beef… Wij vinden het allemaal even heerlijk. Maar wat is de slimste manier om een tortilla goed warm te krijgen? Wij hebben dé tips voor het verwarmen bij haast, minder haast en wanneer je alle tijd hebt. 

Zelf tortilla’s maken is nóg lekkerder. Yvette van Boven laat zien dat jij dat ook mákkelijk doet!

Tortilla’s verwarmen: 3x slimme tips

  1. Magnetron
  2. Oven
  3. Koekenpan

Bij haast

Stapel 5 tortilla’s op elkaar, dek ze af met een vochtige doek en leg ze zo in de magnetron. Zet de magnetron steeds 30 sec. aan, tot de tortilla’s warm zijn.

Minder haast 

Maak stapels van 5 tortilla’s, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 15-20 min. in de oven (175C).

Alle tijd

Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan of wok (daar kunnen er meerdere tegelijk in). Of verhit ze met hulp van een tang direct boven de gasvlam. Dat geeft meteen de licht rokerige smaak die échte Mexicaanse tortilla’s ook hebben.

Maak meteen deze maistortilla met carnita en ananassalsa

maistortilla carnita salsa

maïstortilla met carnita en ananassalsa

Velen associëren de Mexicaanse keuken met een instant-tacopakket. Wij laten je zien dat er achter deze culinaire kitsch een authentieke keuken verscholen zit.
Lees hier wat het verschil is tussen een taco en een tortilla!

>> naar recept

Tips om zelf tortilla’s te maken? Wij hebben ze! 

Als het deeg te droog is, zwellen maïstortilla’s niet goed op; er komt geen lucht in. Ze worden dan massief in plaats van lekkere luchtig. Controleer daarom of de balletjes masa harinadeeg niet te droog zijn voor je ze gaat bakken (je ziet dan dat het deeg breekt). Kneed ze zo eventueel nog door met een of meer druppels water. Laat de tortilla’s even rusten in een theedoek voor je ze serveert: ze worden dan mooi soepel.

Lees hier alles over het verschil tussen een taco en een tortilla.

Productie & tekst: Suzanne The

groentewraps gezonder tips voor tortilla- delicious