5x witlofsalade

Dat licht bittere is precies waarom zoete ingrediënten zo lekker zijn in een witlofsalade, zoals kaki’s, peer, appel, wortel of bijvoorbeeld een handje rozijnen. Een knapperig nootje en een spannende dressing maken het af.

Nog meer dressings, knapperige groenten en spannende combinaties vind je in deze megalijst: 84x de lekkerste salades (vega, vlees en vis)

Je kan natuurlijk voor de Hollandse klassieker gaan met appel en rozijnen, alleen waarom zou je niet eens wat nieuws proberen. Een witlofsalade met quinoa bijvoorbeeld, of een Sardijnse variant met rauwe ham en honingzoete kaki.

Zo maak jij ook een topsalade met witlof:

aardappelgalette, vis met beurre noisette en witlofsalade
Oerhollandse ingrediënten maar een onalledaagse smaakcombinatie.
naar recept
aardappelgalette-delicious
kaki’s met rauwe ham, witlof en walnoten

De kakisoort die op Sardinië groeit, is de hachiya. Als ze rijp zijn, worden ze zo zacht dat ze inzakken als je ze aanraakt. De smaak is moeilijk te beschrijven: een beetje honing, vanille en heel veel zoetigheid. Ze schreeuwen om een friszure tegenhanger.
In dit gerecht combineert Letitia Clark ze met wat zout, wat bitter en wat crunch. De geraspte schil en het sap van sinaasappel halen het beste uit de kaki’s naar boven!
naar recept
witlofsalade
salade van witlof en wortel
Dat je best een dagje zonder kan, liet Mister Kitchen ons zien. En dan heeft Mister Kitchen het niet over dat saaie blaadje sla of kapot gekookte groentjes maar over Stoere Groente met smaak en een bite, die je vlees compleet doen vergeten! Zoals deze salade van witlof, wortels en sinaasappel.
naar recept
salade witlof en wortel - delicious
salade van witlof met schapenkaas & peer
Dat tikje bittere van lof, de pittige kaas, zoete peer plus de bite van pompoenpitcrunch… deze salade is een smaakexplosie!
Probeer ook eens de gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes!
naar recept
witlofsalade delicious.
quinoasalade met witlof, spekjes en appel
Naast de natuurwinkel krijgt ook de supermarkt een steeds grotere keuze aan healthy food. Kies bijv. voor quinoa (gewoon bij de granen in de supermarkt) i.c.m. verse biologische witlof en appel in deze power-quinoasalade.
naar recept
quinoasalade witlof spekjes appel - delicious
witlofsalade