6x caesar salade recept – de klassieker met een twist

Noem een saladeklassieker en je komt waarschijnlijk al snel uit bij een caesar salade recept. De salade is tamelijk briljant bedacht: knapperige romainesla, een lekker kippetje en ruim voldoende Parmezaanse kaas.

Natuurlijk kun je met het klassieke recept hieronder aan de slag gaan, of je geeft ‘m een delicious.-twist. Grijp bijvoorbeeld eens naar radicchio voor een licht bittere smaak. Of vervang de kip voor bresaola. Wat natuurlijk ook kan: maak een goede topping van zonnebloempitten.

Kortom: tijd om te experimenteren of simpelweg te genieten van een klassieker.

6x caesar salade

Caesar salad met Scotch eggs
Oud brood weggooien is echt verleden tijd. Het is namelijk een prachtig ingrediënt om elk gerecht meer structuur en body te geven!
Niet alleen aan een lekkere Toscaanse broodsalade met vijgen of zoete aardappels met pangrattato, maar ook aan een caesarsalade met krokante Scotch eggs. Gooi brood dus niet weg, maar geef het – volledig no waste – een nieuwe bestemming.
Zin gekregen in meer inspiratie voor gerechten met brood? Check onze lijst met 154 recepten!
naar recept
caesar salad scotch eggs
caesarsalade met radicchio en knoflookdressing
Een echte klassieker: de caesarsalade. Gebruik radicchio voor een licht bittere smaak en garneer met zelfgemaakte knoflookdressing. 
naar recept
caesarsalade
caesarsalade met kip en krokante boerenkool
Donna Hay geeft de klassieker een eigenwijze twist met boerenkool.
naar recept
Caesarsalade met kip
bindsla met caesardressing en bresaola
Te midden van al het barbecuegeweld viert de kropsla haar eigen feestje. Deze week is het namelijk de week van de kropsla. Veld-, ijsberg-, eikenblad-, boter-, romana- en bataviasla worden allemaal in het zonnetje gezet. Wij doen daar vrolijk aan mee en zetten ook een kropsla-familielid in the picture. Lekkere crispy bindsla met een romige, pittige dressing met een zonnetje erbovenop: een zachtgekookt eitje.
naar recept
bindsla-ceasardressing-delicious
caesarsalade met citroenkip
Caesarsalade met citroenkip is een topgerecht. Een simpele toevoeging van citroen en sesamzaadjes geeft de gebakken kip een heerlijke oppepper. Tip: serveer de salade met lekker veel dressing en versgeraspte parmezaan – en een glas gekoelde witte wijn. Je kunt ook caesarsalade maken met geroosterde boerenkool!
naar recept
caesarsalad met citroenkip - delicious
caesarsalade met kipreepjes met zonnebloempittenkruim
Deze caesarsalade met kipreepjes en zonnebloempittenkruim is binnen een halfuurtje klaar. De kipreepjes zijn ook heerlijk op in een wrap of op een broodje.
naar recept
ceasarsalade met kipreepjes | delicious

Toch meer zin in een venkelsalade? 10 recepten met een bite!

Caesarsalade met kip