Een vrolijke parade van (warme) wintertoetjes die heerlijk zijn als je na het hoofdgerecht nog een gaatje hebt. Trouwens, ook als je eigenlijk al vol zit weten we zeker dat je voor deze lekkere zoete versnaperingen nog ruimte kunt maken. De toetjesmaag is immers geen fabel.
Hoe kouder buiten, hoe beter deze toetjes vol winteringrediënten smaken. Van sinaasappels tot kweeperen, we hebben het allemaal voor je.
In het februari-nummer delen we nog meer zoet uit de Toetjesbijbel van Rutger. De Toetjesbijbel is zijn eerste boek waarin niet alles uit de oven komt. En zoals wij al verwachtten: ook zonder oven maakt Rutger het allerlekkerste zoet. Onze keuze uit zijn nieuwe boek valt op 3 winterfavorieten: peer met amaretti, Schwarzwalder kirschtorte in een glaasje en de superrijke chocolademoussetaart. Bekijk de recepten hier.
Wintertoetjes voor iedere dag
bread & butterpudding met bramen en buttermilk-syrup
Bread & Butterpudding is zo’n typisch Engelse gerecht waar wij dol op zijn. Wij maken een Hollandse variant op deze klassieker in een groot boerenbrood. We maken ‘m af met een bramen en buttermilk-syrup.
sticky toffee pudding: de comfortfood klassieker van Rutger Bakt naar recept
dadelpudding met bananenpraliné
Wat is lekkerder dan een toetje met zoete saus erover? Een warme toet waarbij je de saus meebakt in de oven! Proef het zelf, met deze sticky dadeltaart met zoete saus en knapperige bananentopping. Zin in meer zoet met banaan? Onze omgekeerde banaan-karameltaart vind je vast ook te gek.
Dit keer geven we je het recept van Zuid-Afrikaanse malvapudding met een rijke karamelsaus. Want we ons graag inspireren door traditionele toetjes uit verschillende landen. Deze warme karamelpudding is lekker en licht. Een comfort-toet bij uitstek! Lekker met een bol vanille-ijs erop en een sterke espresso erbij.
En heb je wel eens een echte bread & butter pudding gemaakt? Om je vingers bij af te likken!
Warme appeltjes, zoete amandelspijs en vanilleroomijs, dat is nog eens een zoete traktatie. De PX sherry geeft het nagerecht een extra zoete smaak en met de krokante koekkruimels is het feestje helemaal compleet. Heerlijk als winters dessert.
Half rijst, half pudding: de rijst zakt, zodat je een laagje rijstebrij en daarop een laagje pudding krijgt. Zowel lauwwarm als koud heel lekker. Maak de pudding het liefst een dag van tevoren en zet hem een nacht in de koelkast.
En voor de afwisseling: rijst-roompudding met kokos.
Katmer is een heerlijk zoete Turkse pannenkoek van krokant gebakken filodeeg met pistachenoten, suiker en room of ricotta. Wij zouden het eerder als dessert eten, maar in Turkije is dit het ontbijt.
rijstpudding uit de oven met kweepeergelei & bramen
Diana: ‘Het duurde jaren voor ik echt goed rijstpudding kon maken. Ik probeerde hem steeds te snel te bakken. De goudbruine korst en de dikke, romige rijstkorrels zijn het heerlijke resultaat van langzame garing in de oven’.Ook heel lekker uit de oven: appeltaartjes met sauternes-stroop.
chai-spice tulband met amandelen & kardemomglazuur
Elk feestje verdient een taart, of andersom! En dan het liefst deze tulband! Dus kies maar uit en vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig. Je vindt ze allemaal in het november-nummer van delicious. dat nu nog in de winkels ligt. Hieronder een preview van de chai-spice tulband met amandelen en kardemomglazuur.
Pudding op basis van melk en griesmeel laat zich heel makkelijk storten. Je kunt hiervoor elke vorm gebruiken. Spoel ze altijd vooraf om met koud water, dan gaat het lossen heel eenvoudig.
Deze klassieke, romige pudding is geliefd bij jong & oud.. Citrus geeft de pudding een lekkere frisse smaak. Je kunt er ook voor kiezen om eenpersoons chipolatapuddinkjes te maken; leuk om op te dienen als nagerecht.
Koffie of ijs toe? Met deze affogato hoef je niet meer te kiezen! Espresso en chocolade-ijs met sinaasappel zijn een gouden combinatie! Deze affogato is dé perfecte afsluiter van een Italiaans diner en ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken. Voor een snelle versie kun je ook ijs uit de supermarkt gebruiken.Of ga voor deze variant: affogato-muffins met mokkasuiker.
Dit overheerlijke bloedsinaasappeltaartje zit vol met heerlijke vanillehangop. Maak een grote taart of kies voor zes kleine taartjes, leuk om uit te delen!