14x heerlijke herfsttoetjes

De temperatuur daalt en de blaadjes verkleuren aan de bomen: het is herfst! Tijd om de keuken in te duiken en herfsttoetjes met seizoensfruit en lekker veel specerijen te maken. Deze 14 toetjes zijn perfect voor in de herfst, maar stiekem ook heel lekker in andere seizoenen! 

Op zoek naar meer kookinspiratie voor de herfst? Hier vind je meer herfstrecepten.

appel-gembercake met roomkaasglazuur
Het is nu ook weer tijd om ’s avonds zo’n heerlijk appeltoetje te serveren: een mooie appeltaart of deze appel-gembercake met glazuur. Op zachte cake leg je een dikke laag romige glazuur met frisse appel en pittige gember, klaar!
naar recept
appel-gembercake met glazuur - delicious
koffiecake met espresso en Kahlua
Deze koffiecake is een echte traktatie voor coffee lovers. De perfecte balans tussen zoet en een tikje bitter. En natuurlijk extra lekker door de Kahlua door het glazuur!
naar recept
koffiecake-delicious
ricotta-perentorta
Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet en een beetje citroen en kaneel geven pit. Wedden dat je er nog een stukje van neemt?
Zin in nog meer goed zoet? Maak deze knapperige appel-spelttaart!
naar recept
ricotta perentaart - delicious
tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur
Probeer deze heerlijke warme tarte tatin met gele rozijnen, appels & sinaasappellikeur. De echte klassieker, maar dan met een frisse hint van citrus. Hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet!
tarte tatin met appels
cheesecake sinaasappel-karamel
Zin in een lekkere cheesecake met een smaakje? Ga voor deze cheesecake met sinaasappel-karamel. Zoet, hartig en fris tegelijk.
Laat de randjes van de sinaasappelschijfjes voor deze cheesecake mooi donker worden, dan krijgen ze een volle, licht rokerige karamelsmaak. Enne, bekijk hier onze tips voor de perfecte cheesecake.
Meer een chocoladefan? Maak de delicious. cheesecake met chocoglazuur
naar recept
cheesecake-sinaasappel-karamel-deliciousmagazine
chai-brownies met kardemom-karamelsinaasappels
Als er om 4 uur wat zoets uit de testkeuken komt, zijn we blij. Helemaal happy werden we van deze chai-brownies met kruidige sinaasappels en een flinke dot dikke Griekse yoghurt erop.
naar recept
chai-brownies-delicious
Carrot cake met power
Snak je af en toe naar iets zoets, maar wil je daarvoor je gezonde lifestyle niet laten varen? Kies dan voor gerechten die gezoet zijn met gedroogd fruit of palmsuiker, zoals deze carrot cake met power.
Of probeer carrotcakewafels.
worteltaart - delicious
chai-courgettecake
Specerijen in plaats van suiker, boekweitmeel in plaats van bloem en notenolie in plaats van boter… Bakken zonder suiker, gluten en zuivel is het proberen waard. Proef de smaken van deze heerlijke chai-courgettecake maar!
chai-courgettecake - delicious
saffraanperen met praliné en labne
Warm of koud: deze saffraanperen uit de oven met geurige specerijen en crunchy notenpraliné zijn een perfect toetje. Geef er een flinke schep labne bij.
naar recept
saffraanperen met praliné en labne-delicious
kaneelbroodtoetje met walnotenboter
Zijn kaneelbroodjes nog lekker als je ze oud laat worden? Zeker, voor dit toetje laat je ze graag wat dagen staan.
naar recept
toetje van kaneelbroodjes
gekarameliseerde kweepeer met monbazillac en kaas
De perfecte manier om een diner af te sluiten is met gekaramelliseerde kweepeer met monbazillac en 2 kazen. Dit recept van Janneke Phillipi is van tevoren te maken, dus: no fuss!
naar recept
pudim flan: portugese karamelpudding
Dit klassieke Portugese room-karamelpuddinkje serveert Janneke met in honing en witte port gemarineerde vijgen.
naar recept
pudim flan
Meringue met kardemom en cranberrycurd
Estland stond nog niet op de culinaire radar van Mister Kitchen. Maar nu er volgens kenners een culinaire revolutie gaande is én Michelin er is neergestreken, werden de Misters nieuwsgierig. Ze bedachten er dit recept voor kardemom-meringue met cranberrycurd.
naar recept
meringue met kardemom cranberry curd
peer bourdaloue met crème crue
Deze stoofpeertjes op chic van Joris Bijdendijk zijn ingestopt in een romige deken van frangipane. Serveer ze direct uit de oven met een lik crème crue.
Frangipane: hier komt de vulling vandaan (plus een verrukkelijk recept)
naar recept
Peer bourdalaque
saffraanperen met praliné en labne-delicious