Deze vegetarische recepten zijn perfect voor een doordeweekse avond waarbij je weinig tijd hebt om in de keuken te staan. De gerechten bevatten geen vlees of vis en zitten boordevol groenten. Deze vegetarische recepten zijn ook nog eens snel klaar en geschikt voor de hele familie. Eet smakelijk!
8x vegetarische recepten voor doordeweeks
open lasagne met prei en mozzarella
Minta & Mae starten 2022 met deze vegetarische open lasagne met prei en pecorino. Moeder en dochter koken iedere maand met seizoensgroenten en in de winterperiode is dat prei. Een gezonde maaltijd en lekker voor het hele gezin. Eetsmakelijk! Tip: gek op mozzarella? Voeg dan wat extra verse buffelmozzarella of burrata toe. Lekker in combinatie met pecorino of in plaats van. Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
naar recept![open lasagne met prei en mozzarella](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2022/01/open-lasagne-met-prei-en-mozzarella-500x500.jpg)
bietenhutspot met pulled oats & uien-tijmjus
Voor delicious. maakte Janneke Philippi een variant op hutspot met bieten en Pulled Oats. Lekker herfstig, vol van smaak en vegetarisch.
naar recept![Bietenhutspot met pulled oats en uien-tijmjus](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2021/10/Bietenhutspot-met-pulled-oats-en-uien-tijmjus-500x500.jpg)
gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus
In de maand oktober maken Minta & Mae deze overheerlijke gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus, perfect voor de frissere dagen! Extra fijn: in dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je een pompoen schilt. Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
naar recept![gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2021/10/gegratineerde-pastaschelpen-met-pompoensaus--500x500.jpg)
kritharaki met aubergine, spinazie en gemarineerde feta
Kritharaki is de Griekse naam voor orzo: een mini-pasta die lijkt op rijst. In dit recept gebruikt Janneke het als basis, samen met spinazie, aubergine en gemarineerde feta. Het gerecht is in 30 minuten klaar en dus perfect voor doordeweeks. Zin in vis? Serveer het gerecht met wat gebakken gamba's!
naar recept![orzo lijst kritharaki met aubergine, spinazie en gemarineerde feta](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2021/08/Kritharaki-met-aubergine-spinazie-en-gemarineerde-feta-500x500.jpg)
Flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.
naar recept![](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/04/flamkuchen_muhamara_web-300x300.jpg)
zoete-aardappeltaart met yoghurt, parmezaan en salie
Tip uit de keuken van Janneke: variëren met deze zoete aardappeltaart? Vervang de helft van de aardappel door pompoen, wortel en/of pastinaak.
naar recept![zoete-aardappelquiche - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/10/zoete-aardappelquiche-1-300x300.jpg)
chili sin carne
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Een goedgevulde kruising tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse keuken dus. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. En ook niet op smaak, proef zelf maar!
naar recept![Chili con Carne](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/01/Chili-sin-Carne-delicious-500x500.jpg)
vega-pakketjes met snijbiet, burrata & tomatenolie
Romige burrata met kleurrijke groentepakketjes vól smaak en homemade tomatenolie met saffraan. En dat allemaal binnen 30 minuten op tafel.Bekijk ook onze favoriete recepten met burrata.
naar recept![burrata](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/06/Vega-pakketje-500x500.jpg)