6x tarte tatin met een twist

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De klassieke tarte tatin met appel en karamel is in één woord geniaal. Maar er zijn nog zoveel meer lekkere variaties op de tarte tatin, zowel zoet als hartig. Met deze warme taarten kan weinig misgaan en – belangrijker – ze smaken nét zo lekker als ze eruitzien.

Meer tips? Bekijk eens onze 7 ultieme comfortfood tips!

6 tarte tatin recepten met een twist

tarte tatin met peren, marsepein en chocolade
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar recept
tarte tatin met peren-delicious
tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur
Probeer deze heerlijke warme tarte tatin met gele rozijnen, appels & sinaasappellikeur. De echte klassieker, maar dan met een frisse hint van citrus. Hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet!
naar recept
tarte tatin met appels
tarte tatin met sjalotten, spek en tijm
De klassieke tarte tatin met appel en karamel is in één woord geniaal. Wij geven je een heerlijke hartige variant met klassieke Franse ingrediënten, heerlijk gekarameliseerd in een hartige-zoete taart.
naar recept
tarte tatin met sjalotten
tarte tatin met knoflook en zoete ui
Knoflook (allium sativum) is een plant uit de lookfamilie waartoe ook ui en bieslook behoren. In de oudheid diende het als medicijn. Het bevordert de spijsvertering en gaat verkoudheid tegen. Het is een sterke smaakmaker, maar in de oven gekonfijte knoflook is veel minder scherp dan verse rauwe knoflook; de smaak wordt zelfs wat zoetig, heerlijk in deze tarte tatin!
naar recept
tarte-tatin-delicious
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort
Tarte tatin, de Franse klassieker waar we fan van blijven. Deze variant van Yvette van Boven met sjalotjes, peer en roquefort heeft meer pit maar verliest niet zijn authentieke smaak. Win-win en ó zo lekker!
Probeer ook eens deze tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus.
naar recept
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort - delicious
tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus
Als je kool langzaam in dikke plakken stooft, krijgt-ie een stevige bite, een vollere smaak en blijft toch sappig. Toch vlees erin? Bestrooi de tarte tatin met gebakken spekjes of serranoham.
Ook feestelijk vegan: rodekool steaks.
naar recept
tarte tatin met sjalotten