dít zijn de populairste bakrecepten van 2023

Zin om deze kerstvakantie flink te gaan bakken, maar weet je nog niet goed wat? Laat je inspireren door onderstaande lijst met populairste bakrecepten van 2023, want delicious.lezers weten wel wat lekker is.

Deze recepten werden namelijk en masse gelezen, bezocht en natuurlijk gemaakt. Van klassieke basisrecepten als desembrood en boerencake tot showstoppers als citroen-maanzaadcake en Noorse schuimtaart.

We kunnen dus met recht zeggen dat er voor iedereen wel wat bij zit. Of je nu uitgebreid wil bakken, of even snel een heerlijke pastel de nata wil maken.

Dit zijn de populairste bakrecepten van 2023 op deliciousmagazine.nl:

7. Citroen-maanzaadcake

Een goede citroen-maanzaadcake mag eigenlijk niet in je repertoire ontbreken. Rutger van den Broek tekende voor ons het ultieme, klassieke recept op. Probeer ‘m, want je krijgt er zeker geen spijt van.

citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur
Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
naar recept
citroen-maanzaadcake | delicious

6. Courgettebrood

Hoort hartig ook in dit lijstje? We doen het gewoon. Dit recept van Yvette van Boven maak je in een handomdraai. In 20 minuutjes zet je ‘m in elkaar. Een ideaal recept wanneer je courgette uit eigen tuin hebt en het oogsttijd is.

Courgettebrood van Yvette van Boven
Yvette maakt binnen no-time dit courgettebrood, en jij straks ook!
Probeer ook haar snelle inmaakrecept: perfect voor harde groenten als radijs, wortel en komkommer.
naar recept
CourgetteBrood Yvette van Boven - delicious

5. Scones

Met scones maak je – bijna – iedereen blij op zondagochtend. Dit recept is alles wat je nodig hebt. Vervolgens kun je spelen met de topics: met roerei en bacon, vanilleroom en rabarber-aardbeienjam, met lemon curd of als borrelhapje met zalmforel. Kijk hier voor nog veel meer sconesrecepten.

Basisrecept voor scones
Dit recept voor scones is een goed recept om mee te beginnen. Zo krijg je de basis van scones maken goed in de vingers en kun je vervolgens variëren. Wil je echt de állerbeste scones maken? Kijk dan hier voor onze ultieme tips voor het maken van de beste scones.
naar recept
basisrecept scones

4. Noorse schuimtaart

Deze taart uit ons ..-nummer was direct een hit. Als je houdt van luchtig schuim en zoete banketbakkersroom, dan is dit de taart van je dromen.

Noorse schuimtaart met banketbakkersroom (kvaefjordkake)
Noorse schuimtaart bestaat uit dunne laagjes cake gevuld met luchtig schuim & zoete banketbakkersroom.
naar recept
Noorse schuimtaart - populairste desserts 2023

3. Boerencake

El classico. Gewoon een heel goede, simpele cake die je jaarrond kunt maken.

boerencake
De enige echte boerencake! Geen opsmuk, gewoon héle goede smaak. Of je de nieuwe buren wil verwelkomen of jezelf op een toetje wil trakteren, deze cake is het antwoord.
De citroenrasp en de yoghurt in dit recept geven net even een frisse toon aan de cake en door de yoghurt wordt de cake niet te droog. Zet de cake meteen na het bakken voorzichtig op een rooster. Als je hem in het bakblik laat, plakt hij aan de cakevorm vast tijdens het afkoelen en krijg je hem er minder makkelijk uit.
naar recept
boerencake

2. Zuurdesembrood

Heb jij de ambitie om komend jaar vaker je eigen brood te bakken? Ga aan de slag met je eigen starter. In dit artikel vertellen we je precies wat je moet doen. Of: wil je écht goed leren bakken, volg dan onze cursus.

In de delicious.cursus Desembrood bakken leer je alles over het maken van desembrood. Van het maken van een starter, een voordeeg en de autolyse-fase tot het inkerven van je deeg en het bakken van je brood. Desembrood is minder arbeidsintensief dan het lijkt én bakken met desem geeft een voedzamer resultaat dan doorsnee broden. Dat ga je allemaal zelf ontdekken aan de hand van de stap voor stap uitleg in deze cursus. Lees meer!

hét recept voor zuurdesembrood
Desembrood is fantastisch! Het maken ervan is minder arbeidsintensief dan het lijkt én bakken met desem geeft een voedzamer resultaat dan doorsnee broden. Precies wat je nu nodig hebt.
De droom van menig hobbykok is dan ook om zelf goede desembroden te kunnen bakken. En laten wij daar nou net het ultieme recept voor hebben.
Wist je dat we ook een complete cursus hebben voor het bakken van desembrood? In deze delicious.cursus van onze Academy leer je alles wat je moet weten. Van het maken van een starter, een voordeeg en de autolyse-fase tot het inkerven van je deeg en het bakken van je brood. Waar wacht je nog op? Word nú de bakker die je altijd al hebt willen zijn!
naar recept
zuurdesembrood - delicious

1. Populairste bakrecept van 2023: Pastel de nata

Dit verrukkelijke gebakje is een allemansvriend. Je maakt hem in no-time met kant-en-klaar bladerdeeg en wint er vervolgens vriend en vijand mee. Wedden?

Pastel de nata
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.
Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.
naar recept
pastel de nata

Lees ook: 5 onmisbare tools om telkens weer de perfecte taart te bakken

Noorse schuimtaart - populairste desserts 2023
RECEPT: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS