Pompoensoep is een allemansvriend: zoetig, warm, romig… Precies waar je zin in hebt op een herfstige dag. En ook hartstikke gezond, want pompoenen zitten bomvol bètacaroteen, calcium, vitamine C en voedingsvezels.
Mocht je de pompoen willen schillen, dan doe je dat het beste door hem te halveren en de zaden te verwijderen. Snijd vervolgens de twee helften in kleinere parten, zoals je bij een meloen zou doen. Met een scherp mes kun je vervolgens eenvoudig de schil van de pompoen snijden. Of investeer in een goede dunschiller. Vanaf januari wordt de schil van de pompoen wat harder en is het lastiger koken.
Maar wees gerust: schillen hoef in veel gevallen helemaal niet. De schil van een verse pompoen wordt vrij snel zacht. Dus ga je ‘m toch verwerken tot soep of puree, bespaar jezelf dan de moeite.
Er is soep en er is supersoep. Deze pittige pompoensoep met kokos valt helemaal in die laatste categorie: barstensvol smaak, extra gevuld en dus écht een gerecht.
pompoensoep met paddenstoelen en pistache-knoflooksalsa
Mister kitchen reisde af naar Sicilië, speciaal voor het geweldige streetfood van Palermo, de pistache van de Etna (te vinden in dit recept) en de mango’s & avocado’s langs de noordkust. Hun ’oogst’ is een feest aan Siciliaanse smaken, want nergens rond de Middellandse Zee spoelden de afgelopen eeuwen zoveel culinaire invloeden aan. Zonder te dwepen met dit veelkleurige verleden, kijken de mannen juist vooruit met de mensen die daar nu boeren, koken en smaak geven aan de toekomst. Want de wereld verandert snel en ons eten verandert even hard mee. In het jubileumnummer van delicious. lees je alles over de fantastische reis, de mensen en de bijbehorende Siciliaanse recepten. Hieronder vind je een voorproefje: pompoensoep met paddestoelen én pistache.
Met soep zit je altijd goed, maar met deze pompoensoep kan écht niks misgaan. Door de miso en de pompoenpit-rozemarijnsalsa til je de soep naar een hoger niveau. Daar worden we zó blij van!Liever een basic pompoensoep? Kijk dan eens naar deze romige pompoensoep.
Vol, romig en zilt…zo smaakt de van origine grijs-groen geschimmelde roquefort volgens kaaskoningin Betty Koster. Een schapenkaas die volledig uit elkaar hoort te vallen als je hem aansnijdt en smelt op je tong. In combinatie met een mooie flespompoen krijg je een op-en-top najaars pompoensoep. Want 1 ding is zeker: najaar is het zeker…
Hier hebben we altijd zin in: zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol (desnoods een dubbele portie) en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!
Overal ter wereld komt soep op tafel. Wij snappen dat, want je hebt er maar één pan voor nodig en een beetje meer of minder van de ingrediënten maakt niet zoveel uit. Je kunt soep van tevoren maken en warmt het snel op als je trek krijgt. Alle reden dus om deze heerlijke soupe de potiron Franse pompoensoep een keer te proberen!