vegetarisch
aantal 4 |
lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, weekend |
frans |
vegetarisch
Overal ter wereld komt soep op tafel. Wij snappen dat, want je hebt er maar één pan voor nodig en een beetje meer of minder van de ingrediënten maakt niet zoveel uit. Je kunt soep van tevoren maken en warmt het snel op als je trek krijgt. Alle reden dus om deze heerlijke soupe de potiron Franse pompoensoep een keer te proberen!
voorbereiding40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 60 g boter
- 5 grote sjalotten fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 2 kg butternutpompoen geschild, zonder pitten, in 1½ cm-blokjes
- 1½ l melk
- 80 ml slagroom
- 1 bosje bieslook fijngesneden
- knapperig stokbrood voor erbij
instructies
- Verhit de olie en boter in een grote pan op halfhoog vuur. Smoor hierin de sjalotten met de knoflook en een beetje zout ± 5 min. afgedekt op laag vuur onder af en toe omscheppen. Voeg de pompoen toe en bak afgedekt 8-10 min. onder af en toe omscheppen.
- Schenk de melk erbij en voeg wat zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof de pompoen in 15-20 min. gaar. De melk zal schiften, maar dat komt weer goed als je de soep pureert.
- Pureer tot een dikke, gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over kommen, schep in elke kom wat room en strooi er wat bieslook en versgemalen zwarte peper over. Serveer direct met knapperig stokbrood.
calorieën: 702kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
TIP Neem losgeroerde crème fraîche of zure room in plaats van slagroom voor een fris-zure touch.
Recept: Matt Preston, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: pikante vissoep met gember en dragon | delicious.magazine