Pompoensoep gemaakt? Dít doe je met de overgebleven pompoenpitten!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pompoen is veelzijdiger dan je denkt. Ga eens voor de kleinere soorten: die zijn lekker zoet; en je kunt dan naast het vruchtvlees ook de schil en pitten gebruiken. Iedereen heeft ongetwijfeld al recepten voor geroosterde pompoen en pompoensoep, dus geven wij je recepten voor de afsnijdsels – en laten we die nóóit meer ‘afval’ noemen!

Maak ook eens deze heerlijke moussaka met pompoen!

geroosterde verse pompoenpitten

hapje (1 pot van 250 ml)

pitten van 1 pompoen
55 g grof zeezout
1 tl olijfolie
1 tl sojasaus

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de pompoenpitten in een bak water. Wrijf het vruchtvlees en de vezels met je handen eraf: die zinken dan naar de bodem, terwijl de pitten boven komen drijven.

Stap 2
Schep de pompoenpitten in een steelpan en voeg het zout en 1 l water toe. Breng op hoog vuur aan de kook en kook de pitten 10 min. op matig vuur.

Stap 3
Giet ze af en dep ze heel goed met keukenpapier tot ze helemaal droog zijn.

Stap 4
Schep de pompoenpitten in een kom om met de olie, sojasaus en een snuf zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 min., schep ze om en rooster ze nog ± 5 min. tot ze licht kleuren (ze moeten eerst vanbinnen gaar worden, dus laat ze niet te snel kleuren, anders verbranden ze). Have you ever used a baltimore chat line chances are you have, and that means you’re interested in talking to people who are looking for dates. There are many reasons to use a chat line and here are some of the most common ones: Chats are often a lot cheaper than dating sites, and many of them provide much more information than you’ll find on the majority of dating sites. They can also be a great way to meet people you would have otherwise never met, so if you’re interested in meeting someone, a Baltimore chat line might be the right option for you.

Stap 5
Laat afkoelen en serveer, of bewaar ze in een luchtdicht afsluitbare doos.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 15 min.

Zó rooster je een hele pompoen:

Recepten: Mike McEnearney. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Lucy Tweed. Productie: Merijn Tol

pompoenpitten-delicious