Polenta, de zachte lekkernij uit Italie, zou je een geheim wapen van de culinaire wereld kunnen noemen. Het is hét perfecte blanco canvas om je creativiteit op te botvieren. Kijk maar naar de polenta recepten hieronder!
Polenta is lekker no-nonsense: gemaakt van maïsmeel, water en een snufje zout. Maar oh, wat kun je er allemaal mee doen! Van het serveren als een romige puree tot het laten opstijven en in plakjes snijden om te grillen of bakken.
Stel je voor: een koude winteravond, een knetterend haardvuur, en een dampend bord polenta met een rijke saus eroverheen. Klinkt goed toch? En als je van een beetje pit houdt, kun je polenta ook serveren met wat pittige worstjes of een smeuïge paddenstoelensaus.
Lees ook:
Hieronder geven we de lekkerste polenta recepten met vlees, vis of groenten zoals je ’t waarschijnlijk kent. Scroll iets verder naar beneden voor de lekkerste variaties als polentafriet of arancini.
Trek gekregen?