Herfst! Een van onze favoriete momenten in het jaar, want je kunt weer een overheerlijk perentaart recept bakken. De vrucht is nu volop in het seizoen, dus doe er je voordeel mee.
Met een perentaart recept kun je diverse kanten op. Ga voor een eenvoudige amandelvulling of pak uit met een gember-kick. Noten voegen extra textuur toe, terwijl wat kaneel de herfstachtige smaak versterken. Veel heb je niet nodig voor een lekkere taart – of cake!
Want peren lenen zich ook perfect voor een cake. Grijp dus een keer naar peer in plaats van appel en maak bijvoorbeeld ons exemplaar met ricotta en hazelnoten. Of ga voor een lekkere amandelcake met karamel.
Je hebt niet veel nodig om een perfect gebalanceerd taartje te maken. Peren + gember + perenlikeur + karamel = toch echt wel een stukje hemel! Extra fijn: hij is binnen een uur klaar. Zin in meer met peer? Maak hierna onze perenplaatcake met ricotta en hazelnoten.
Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet en een beetje citroen en kaneel geven pit. Wedden dat je er nog een stukje van neemt? En als je meer zin hebt in chocolade, ga dan voor deze chocolade-walnotentaart.
Peren worden veel minder vaak in cakes gebruikt dan appels. Zonde eigenlijk, want een goede perencake is minstens zo lekker als een appelcake. De ricotta in dit recept maakt de cake heerlijk zacht van structuur, terwijl de hazelnoten juist weer voor een knapperige bite zorgen. Onweerstaanbaar!Zin in meer met peer? Hebben we voor je! Deze lijst geeft je inspiratie voor 15x bakken met peren.
Deze amandelcake met gepocheerde peren en karamel is een ware showstopper! Zelfs als je niet zo van zoet houdt, word je helemaal happy van deze amandelcake.Echt waar! Ook tuiles zijn lekker met amandel. Het recept vind je hier!
Rutger bakt een geweldige showstopper voor kerst: een waanzinnig lekkere taart met bros pecannotenschuim, tipsy whiskyperen, ahornkaramelsaus en flinterdunne perenchips. De combinatie van smaken en texturen maken deze schuimtaart onwijs lekker. Beloofd: voor deze prachtige taart krijg je een staande ovatie! Nog zo'n prachtige showstopper: kokos-limoentaart met ananasvulling.
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
Deze perengalette met mandarijn-muntsalade is perfect voor tijdens de feestdagen. Het knapperige deeg samen met de zachte, zoete peren en de frisse mandarijn-munt salade vormen een heerlijke combinatie.